TABAN TURS: Zbog pokvarenog autobusa peške iz Zrenjanina za Novi Sad
Foto: Kurir

Našetali se

TABAN TURS: Zbog pokvarenog autobusa peške iz Zrenjanina za Novi Sad

Srbija -
Putnici tvrde da se u autobusu, koji je iz Zrenjanina za Novi Sad krenuo u nedelju u 18.50, najpre osetio dim, a zatim se autobus zaustavio kod Kaćke petlje, gde im je vozač rekao da izađu...

ZRENJANIN - Putnici koji su se vozili autobusom jednog zrenjaninskog prevoznika na relaciji Zrenjanin-Novi Sad, tvrde da su zbog kvara morali da napuste autobus, a neki su se za Novi Sad uputili pešice, jer, kako tvrde, nije obezbeđen drugi autobus.

Kako navode putnici, u autobusu, koji je iz Zrenjanina za Novi Sad krenuo sinoć u 18.50, najpre se osetio dim, a zatim se autobus zaustavio kod Kaćke petlje, gde im je vozač rekao da izađu. Jedan od putnika je rekao da im je na pitanje hoće li biti obezbeđen drugi autobus, vozač odgovorio da krenu pešice i da će tako stići do "neke autobuske stanice", ili da pozovu taksi, posle čega je seo u autobus i krenuo bez putnika. Putnici kažu da je njih oko 30 ostalo kraj puta, u mraku snalazeći se kako su znali i umeli, a problem je bio veći jer je nedelja, pa su autobuske linije bile proređene. Svedočenja putnika o tom događaju pojavila su se i na društvenim mrežama, gde Zrenjaninci ne kriju razočarenje ukazujući da to nije usamljen slučaj kada je u pitanju taj autoprevoznik kome je poveren gradski i prigradski saobračaj.

Sa druge strane, direktor "Net Busa" Goran Agramović rekao je novinarima da je autobus stao jer je došlo do kvara creva za vazduh, ali da ne može da kaže da li je neko od putnika izašao ili nije hteo da sačeka. On tvrdi da po nedeljnom redu vožnje za Novi Sad u 18.50, ukoliko za to ima potrebe, kreće čak tri autobusa i da su putnici mogli da pređu u druga dva. O tom slučaju je obavešten i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je novinarima rekao da je od "Net Busa" zatražio detaljne informacije i podsetio na ranije date izjave o tome da nije zadovoljan kako funkcioniše javni prevoz u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja