TITOVDAN: Dragan (51) već četvrt veka 29. novembar slavi kao krsnu slavu!
Foto: KURIR

Umesto Nikoljdana

TITOVDAN: Dragan (51) već četvrt veka 29. novembar slavi kao krsnu slavu!

Srbija -
Domaćin iz rudničkog sela Dragolj danas dočekuje 40 gostiju, a u slavskoj sobi je okačio veliku sliku Josipa Broza uz zastavu s petokrakom

GORNJI MILANOVAC - Dragan Kamaljević (51) iz rudničkog sela Dragolj već 24 godine, kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole slavi - 29. novembar, nekadašnji Dan republike SFRJ.

On je današnju slavu nazvao Titovdan, "znak sećanja na vreme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, i što je stvorena republika umesto monarhije".

Kako je domaćin izjavio sve je spremno da se danas dočeka oko 40 gostiju, u čemu on ima punu podršku svih ukućana, a u slavskoj sobi je okačena velika fotografija Josipa Broza Tita uz zastavu sa petokrakom. "Odrastao sam u tom periodu, zapamtio sve najlepše, a tadašnja ideja, koja je srušena iz ličnih sujeta pojedinaca, mislim da nije zauvek zakopana i zbog toga sam je uzeo da mi to bude krsna slava", rekao je Kamaljević.

Pošto je danas i vikend, Kamaljevići očekuju više gostiju nego ranijih godina gde će se okupiti šira familija i komšije koje slave Svetog Nikolu.

Dragan Kamaljević je član Socijalističke partije Srbije od njenog osnivanja, bio je pet mandata odbornik u Skupštiuni opštine u Gornjem Milanovcu a sada je član Opštinskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track