TUKAO POLA SATA: Grad veličine lešnika obrao voće u Ćićevcu
Foto: Fonet 2013

Nevreme u niškom kraju

TUKAO POLA SATA: Grad veličine lešnika obrao voće u Ćićevcu

Srbija -
Najveća ššteta naneta je vinogradima, kukuruzu i pššenici u Pojatu, Stalaću..., a najviše je stradala Gornja Lučina. Bujični potoci poplavili su podrume i dvorišta

ĆIĆEVAC - Deo opštine Ćićevac ponovo je zahvatilo nevreme sa gradom koje je nanelo velike štete usevima i voćnjacima, o čemu će se danas razgovarati na sednici lokalno štaba za vanredne situacije.

Predsednik opštine Ćićevac Zlatan Krkić rekao je da je u toku sednica štaba za vanredne situacije. Grad veličine lešnika, koji je juče padao tridesetak minuta, najveću šštetu naneo je vinogradima, kukuruzu i pšenici u Pojatu, Stalaću, Braljini, a najvišše je stradala Gornja Lučina, prenela je Radio televizja Kruševac.

Bujični potoci, jer je juče palo 65 litara kiše po kvadratnom metru, poplavili su podrume i dvorišta velikog broja kuća u Stalaću kao i prilazni put do tog mesta. Na delu opštine Ćićevac i pre desetak dana olujno nevreme praćeno gradom nanelo je velike štete poljoprivrednicima, voćarima i vinogradarima. Po preliminarnim podacima grad je uništio oko 70 odsto useva na poljoprivrednim kulturama u pet sela - Stalaću, Mrzenici, Braljini, Trubarevu i naseljenom mestu Stalać.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track