MISTERIJA: Sijalica u Paraćinu pregorela posle 60 godina, dan kasnije PREMINULA vlasnica stana
Foto: Thinkstock

Predskazala smrt?

MISTERIJA: Sijalica u Paraćinu pregorela posle 60 godina, dan kasnije PREMINULA vlasnica stana

Srbija -

PARAĆIN - Obična sijalica o kojoj su mediji već pisali kao o najdugovečnijoj sijalici u Srbiji jer je svetlela "bez greške" od šezdesetih godina prošlog veka - nedavno je pregorela. Što je još čudnije, samo nekoliko dana kasnije preminula je i 84-godišnja starica, vlasnica stana Marija Živanović.

Baka Mara, kako je zove njena porodica, godinama je zbog bolesti bila nepokretna u postelji. Nad njom su bdeli njeni najmiliji, sin i snaha Dragan i Vesna, te unuci Nemanja i Jelena.

Tih dana, kad je najpoznatija srpska sijalica pregorela, baka je bila u bolnici, tako da ukućani nisu imali vremena ni da razmišljaju mnogo o tome da im sijalica na terasi više ne svetli.

- Imali smo mnogo briga oko Mare, pa sam tek narednih dana posle njene smrti primetila da je sijalica na terasi pregorela. Naravno da mi je bilo mnogo žao, jer je ova sijalica bila neka naša porodična amajlija - priča Vesna.

Baka je bila vlasnica stana, a kada se sa suprugom i sinom uselila u njega šezdesetih godina prošlog veka, sve sijalice su bile uredno nameštene. Sve su pregorevale, i mnogo puta su u međuvremenu promenjene, osim te jedine sijalice na terasi.

- U početku na njenu dugovečnost nismo ni obraćali pažnju. Kasnije jesmo, kada smo shvatili da se godinama niko od nas nije popeo na merdevine da sijalicu zameni. Pod staklenom kuglom, ta sijalica je pratila naš život, i nažalost, kao da je najavila smrt najstarijeg člana naše porodice - objašnjava Vesna.

Niko od ukućana još uvek nije pokušao da odvije čudesnu sijalicu. To neće biti ni moguće jer, kako vele Živanovići, posle toliko decenija sijalica se stopila sa fasungom.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track