UPISALI SVE KUĆE U KRAJU KAO NJEGOVE: Zbog greške Čačani ostali bez dečijeg dodatka
Foto: Thinkstock

Žive od njegove plate

UPISALI SVE KUĆE U KRAJU KAO NJEGOVE: Zbog greške Čačani ostali bez dečijeg dodatka

Srbija -
ČAČAK - Porodica Nenada Stojanovića iz Čačka ostala je bez dečjeg dodatka, jer je greškom u katastru upisano da je on vlasnik ukupno 18 kuća, koje se nalaze u okolini njegove kuće, rekao je danas Stojanović.

Stojanović je kazao da je otkrio grešku u katastru kada je podneo zahtev za dečji dodatak i uz taj zahtev je morao da donese izvod iz katastra o imovini kojom raspolaže.

Prema dokumentaciji, Stojanović je vlasnik gotovo svih kuća u Lozničkom polju koje se nalaze u komšiluku njegove kuće od 60 kvadrata. Četvoročlana porodica Stojanović živi od Nenadove plate od 23.000 dinara, a njihova molba da njihovo dvoje dece i ove godine dobijaju dečiji dodatak odbijena je zbog navodnog posedovanja 18 kuća.

Nadležni u Geodetskom zavodu kazali su da je deo Lozničkog polja kod Čačka upisan kao jedna velika parcela i da se ne zna čiji je koji deo.

Oni su preporučili građanima da angažuju geometra koji bi uradio novi premer parcela kako bi se izvršila preparcelizacija, što stanovnici tog naselja odbijaju jer bi izvođenje geometra na teren svakog vlasnika kuće koštao po 7.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja