PORUKA OCA SERAFIMA: Čini se da svi rade protiv Srba, ali upravo zato ćemo mi i isplivati!
Foto: Beta/Ilustracija

Na mladima je teret budućnosti države

PORUKA OCA SERAFIMA: Čini se da svi rade protiv Srba, ali upravo zato ćemo mi i isplivati!

Srbija -

Čini se da svi rade protiv Srba, ali upravo zato ćemo mi i isplivati, ohrabrujuća je poruka oca Serafima čitaocima Kurira.

Sasvim slučajno, izveštavajući iz Vrnjačke Banje, ekipa Kurira naletela je na ovog ljubaznog monaha iz obližnjeg manastira, koji je pristao da sa nama i našim čitaocima podeli, kako sam kaže, ono što ga i samog svakodnevno zabrinjava."Vidite šta nam radi Zapad, šta se dešava u regionu... Oni upropašćuju Srbiju, čine sve da naša deca napuste zemlju. Postoji jedna knjiga, zove se "Sveta Rusija protiv Hazarija". Tu piše da se Srbija u 9. veku, a vi sad mislite da je to bilo ko zna kad, ali je, zapravo, bilo skoro, prostirala od Trsta do Crnog mora. Skadar je tada bio naša prestonica. A znate kako se u to vreme zvao Zagreb? Zvao se Serbinovo. Na crkveno-slovenskom jeziku ta reč potiče od reči "serce" - srce. Srbi su nekada bili velika sila, to znaju svi sa Zapada, zato sve vreme i rade protiv nas. Ali, pazite šta vam kažem, to je dobro, to znači da ćemo mi da isplivamo", počinje svoju priču otac Serafim.

On, ipak, upozorava da sukobi, koji poslednjih meseci iznova pale balkansko "bure baruta", ne slute na dobro."Deco, zapamtite šta vam kažem - sledeće godine će biti rata! Ja se borim duhovno, ali star sam ja. Na vama mladima je da iznesete teret budućnosti Srbije. Deca su danas su mnogo pametnija, oni nose maltene televizore u džepu, sve znaju i ne možeš ih prevariti. Ali ako ne slušaju oca, majku i ne znaju za Boga, nema od toga ništa. Oni čitaju da Rusi odlažu rat, da mnogi imaju atomske bombe, ali sve je to nevažno. Bitno je samo da ne zalutaju. Nije nas izvukao ni Milošević, ni Tadić, neće ni ovi koji danas vladaju, to mogu samo naša deca. A Bog će sve na kraju udesiti", zaključuje otac Serafim.Milica Jeremić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track