VALJEVSKI DIREKTOR LJUT: Ovi s fakultetom neće da čiste pijacu, WC i pomije, pa sam morao da...
Foto: Facebook Printscreen

Nisu pristali da rade poslove higijeničara i redara

VALJEVSKI DIREKTOR LJUT: Ovi s fakultetom neće da čiste pijacu, WC i pomije, pa sam morao da...

Srbija -

VALJEVO - U valjevskom JKP "Polet" direktor Ljubinko Andrić zaposlio je 14 ljudi, a to je objasnio odbijanjem postojećeg kadra, koji ima fakultetsku diplomu, da "čiste pijace"!

Broj zaposlenih u ovom JKP koje gazduje valjevskim pijacama i koje ima 33 stalna radnika, praktično je na ovaj način dupliran. Direktor potvrđuje da je preko omladinske zadruge zaposlio 14 ljudi, koji će imati prosečnu platu od oko 200 evra.

- Na to sam bio prinuđen jer stalno zaposleni u "Poletu", koji imaju fakultetsku diplomu, nisu pristali da rade poslove higijeničara i redara. Ovih 14 ljudi imaju po osam razreda osnovne škole ili srednju stručnu spremu i angažovani su na mesec dana na osnovu ugovora o privremeno-povremenim poslovima - objašnjava Andrić.

Direktor valjevskih pijaca kaže da je njihovo radno vreme od sedam do 19 časova i da imaju jedan slobodan u sedmici, a zaduženja su im da "kupe pomije, papir, staklo, uklanjaju sav drugi otpad i recikliraju ga, da održavaju higijenu u javnom WC-u na zelenoj pijaci i kontrolišu liniju snabdevanja tezgi i ulaska na pijacu".

Na pitanje da li je dobio saglasnost gradskih vlasti za zapošljavanje novih 14 radnika u javnom preduzeću, Andrić ne daje konkretan odgovor.

- Dobio sam saglasnost da se zapuštena higijena na gradskim pijacama podigne na viši nivo. Ponavljam, ovo je zaposlenje zbog potrebe posla – navodi Andrić.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track