VIDEO DAN POSLE: NS ulice očišćene od nanosa i osposobljene za saobraćaj
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Stanje u Srbiji

VIDEO DAN POSLE: NS ulice očišćene od nanosa i osposobljene za saobraćaj

Srbija -
Kanalizacioni sistem u Novom Sadu bio je u punoj funkciji, ali u Veterniku i Futogu nije mogao da primi toliku količinu vode, pa ekipe još rade na ispumpavanju vode. Svi kapaciteti u ljudstvu i mehanizaciji su angažovani
1 / 8 Foto: Tanjug Jaroslav Pap

NOVI SAD - Ulice u Novom Sadu, koje su nakon obilnih padavina i uličnih bujica bile poplavljene, od jutros su osposobljene za saobraćaj, rekao je rukovodilac Službe za spoljne odnose u JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad Davor Santrač i dodao da malo problema ima još samo u Veterniku i Futogu. ‚

Santrač je rekao da je kanalizacioni sistem u Novom Sadu bio u punoj funkciji, ali da u Veterniku i Futogu nije mogao da primi toliku količinu vode, pa ekipe još rade na ispumpavanju vode. "Svi kapaciteti u ljudstvu i mehanizaciji su angažovani i sada radimo i ono što nije naš primarni posao, odnosno pomažemo kako bi se omogućilo oticanje atmosferskih voda iz odvodnih kanalizacija i privatnih dvorišta na Klisi i u drugim delovima grada", rekao je on.

Santrač je podsetio da je Novi Sad juče bio pod crvenim metero alarmom što mnogi previđaju i da je Republički hidrometeorološki zavod prognozirao padavine od 30 do 60 litara po kvadatnom metru. To su, po njegovim rečima, toliko obilne padavine da nijedan sistem u svetu ne bi mogao da ih prihvati u tako kratkom periodu. "Naše ekipe su bile angažovane tokom cele noći, a jutros oko četiri sata uspeli smo da učinimo prohodnim takozvane 'kade' u Kisačkoj, Temerinskoj i Industrijskoj ulici", rekao je Santrač. On je dodao da se trenutno radi na raščišćavanju slivnika.

Odbacujući zamerke što slivnici ranije nisu očišćeni, Santrač je kazao da su kompletno svi slivnici u gradu bili čisti, ali da mnogi ne razumeju da kada ulična bujica krene da sa sobom nosi mulj i drugo smeće koje začepljava slivnike i onemogućava oticanje vode. On je još jednom naglasio da je kanalizacioni sistem u Novom Sadu bio u punoj funkciji, da su sve pumpe radile maksimalnim kapacitetom, ali je ponovio da se nijedna kanalizaciona mreža ne projektuje tako da bi mogla da primi toliku količinu vode u tako kratkom vremenu kao što je juče bio slučaj u Novom Sadu.

Sanacija nasipa kod raskrsnice za Rgotinu

Zbog radova na sanaciji nestabilnog nasipa od danas do petka, 29. maja, biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 35, kod raskrsnice za Rgotinu, u smeru ka Zaječaru.

Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije" tokom radova za saobraćaj će biti zatvorene desna i srednja saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati levom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. JP "Putevi Srbije" apelovali su na učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, budu oprezni u vožnji i povedu računa o bezbednosti radnika koji izvode radove.

http://www.youtube.com/watch?v=o2mnJnHlYMo

Neki drumovi još pod vodom

Vremenske prilike još su nestabilne, sa čestim pljuskovima, a povremeno i obilnom kišom pa je na pojedinim deonicama zbog velike količine vode na kolovozu kretanje vozila otežano i usporeno, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Veliku opasnost predstavljaju i odroni zemlje i kamena na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Ibra i Drine kroz Grdeličku i Sičevaćku klisuru takođe, a dodatnu klizavost puta stvaraju nanosi mulja i zemlje na kolovoz. Najviše problema u saobraćaju bilo je na području Golupca, pa se vozačima putničkih vozila, koji idu ka Donjem Milanovcu i Kladovu još preporučuje korišćenje alternativnog puta koji vodi preko Kučeva.Prema Upravi granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima su od 15 do 30 minuta.

Do 26. maja u vremenskom periodu od 7 do 18, zbog radova na redovnom održavanju biće izmenjen režima saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), na delu od petlje Velika Plana do petlje Požarevac, u smeru Niš-Beograd.

Biće zatvorena vozna i zaustavna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom.Do 31. maja u periodu od 7do 17, na delu državnog puta I A reda broj 1, od naplatne stanice "Bubanj Potok" do petlje "Mali Požarevac", izvodiće se radovi na košenju i skupljanju trave u putnom i srednjem pojasu, u oba smera.Zbog radova na obilaznici oko Beograda izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznica oko Beograda kod petlje Batajnica u dužini od 4,3 kilometara. Radovi se odvijaju desnom stranom autoputa u smeru Novi Sad - Beograd, dok će se saobraćaj obavljati levom stranom autoputa i to dvosmerno.

http://www.youtube.com/watch?v=cEk4EuteHz4#t=79

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track