(VIDEO) HEROJSKI PODVIG POLICAJCA IZ TRSTENIKA: Uoči Vaskrsa spasao život sugrađaninu
Foto: Printscreen Youtube

Pružio mu prvu pomoć

(VIDEO) HEROJSKI PODVIG POLICAJCA IZ TRSTENIKA: Uoči Vaskrsa spasao život sugrađaninu

Srbija -

TRSTENIK - Uoči vaskršnjih praznika policijski službenik Srđan Velić, koji radi u Policijskoj stanici Trstenik, pokazao je primer kako drugome treba pomoći u nevolji.

On je idući Ulicom Dragomira Gajića, Velić, koji je bio u društvu supruge i sina, primetio je da mu se približava vozilo koje se nekontrolisano kretalo. Automobil se slučajno zaustavio i Velić je u njemu primetio muškarca koji je bio na ivici svesti sa ozbiljnim zdravstvenim simptomoma.

Kako su vrata vozila bila zaključana a stakla spuštena, Velić je pokušao da nađe način da ipak pruži pomoć sugrađaninu srednjih godina koji se, očigledno, nalazio u kritičnom stanju. Uspeo je da neznatno spusti staklo i metalnim predmetom koji je pronašao otvori vrata, a zatim ukaže pomoć muškarcu koji je bio u besvesnom stanju, i to sve naočigled tridesetak ljudi koji su ovu dramu samo posmatrali.

Uskoro je stiglo vozilo Službe hitne pomoći, kojim je Velić otpratio muškarca do dežurne službe u kojoj mu je ukazana neophodna pomoć.

– Sugrađanin je spasen i oporavljen. Posetio sam ga, i hvala Bogu, dobro je. Mislim da je moj humani gest primer i ostalima kako treba da postupe kada nekome treba pružiti pomoć – ispričao je za RTK Srđan Velić.

(RTK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track