(VIDEO) IZBACILI GA PO NAJVEĆEM MINUSU: Ovaj pas u Pančevu verno čeka gazde u snegu da se predomisle
Foto: PrintScreen YT

Tužno

(VIDEO) IZBACILI GA PO NAJVEĆEM MINUSU: Ovaj pas u Pančevu verno čeka gazde u snegu da se predomisle

Srbija -

Ovo je Žućko, pas iz Pančeva. Vlasnici su ga tokom najgoreg ledenog talasa izbacili naplje, a on ih je verno čekao u snegu da se predomisle.

Željka Stojčića, koji je Žućka preuzeo kod sebe, ova informacija ne čudi, jer kaže da ta porodica često uzima pse, a onda ih izbacuje na ulicu. Ono što ga je začudilo jeste da je Žućko četiri noći nakon što su ga vlasnici izbacili na ulicu, na minus 15, u snegu, ispred njihove kuće čekao da ga ponovo prime unutra!

-On je danima ležao na mokroj krpi, u snegu, bez zaklona, ispred njihove kuće, nadajući se da će se oni smilovati i primiti ga nazad. Nije hteo da da se skloni odatle ni po cenu smrzavanja, a verujte mi malo je falilo da mu se to i desi! Kada sam ga ja preuzeo već je bio jako loše... Ja sam 10. januara otišao do mesta gde je ležao i jedva ga nagovorio da krene sa mnom. Pas je jedva ustao na noge jer se skroz ukočio od hladnoće. Probao sam prvo da ga nagovorim da krene sam, ali video sam da ne odustaje, da je rešio da čeka ispred kuće. Kada sam shvatio da se pas smrzava, na silu sam ga podigao i odvezao kući. Vlasnici se neće ljutiti, svakako su ga izbacili na ulicu...

Željko je privremeno zbrinuo Žućka, ali kaže da pas ne može kod njega dugo da ostane:

-Imam već dosta pasa i planiram da ga, kad prođe ova hladnoća, pustim na ulicu. Naravno, više bih voleo da ga neko udomi, nego da ga pustim napolje, jer koliko sam do sada upoznao ovog psa, on će se vratiti tamo ispred kuće starih vlasnika da ih i dalje moli da ga prime nazad.Željko nam priča da je psu bilo potrebno svega dva dana da se skroz oporavi.

Temperatura mu se uvećala, jer je te noći kad je stigao u njegov dom pala na 36 stepeni. Ugrejao se i najeo i odmah postao "kao nov"!

-Obožava da se mazi i stalno nešto brblja. Ima oko godinu dana, težak je nekih 18 kilograma i naučen je na povodnik. On je stvarno dobar pas, o čemu ne moram mnogo da pričam jer umesto mene govore dela ovog psa. Pa, ko bi se 4 noći smrzavao na snegu samo da dokaže vernost onima koji su ga izbacili?

Željko se nada da ćemo mu mi pomoći da udomi ovo divno biće. Kaže da do sada nije imao sreće iako je njegov post na Fejsbuku podelilo preko 600 ljudi!

Ukoliko želite da udomite Žućka javite se Željku preko njegovog Fejsbuk profila. Željko kaže da će ga dovesti kod udomitelja ma gde oni živeli.

(zivotinje.rs)

BONUS VIDEO - CECIN SIN IZGLEDA ŽESTOKO, A MEKOG SRCA: Ovakvog VELJKA još niste videli! ODUŠEVIĆE VAS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track