(VIDEO) PANIKA U SEVERNOJ MITROVICI: Muškarci pokušavaju da kidnapuju decu po parkovima
Foto: Printscreen Youtube

Apel roditeljima

(VIDEO) PANIKA U SEVERNOJ MITROVICI: Muškarci pokušavaju da kidnapuju decu po parkovima

Srbija -
KOSOVSKA MITROVICA - Na zvaničnoj fejsbuk stranici Kosovske Mitrovice svi roditelji su upozoreni da povedu više računa o kretanju svoje dece jer su se pojavili "sumnjivi likovi" koji pokušavaju da namame mališane da uđu u njihov automobil.

Protekle nedelje, prijavljena su čak dva slučaja pokušaja otmice maloletnih lica, a roditelji su u strahu od dva muškarca koji pokušavaju da nagovore decu da uđu sa njima u vozilo. Jedan od "sumnjivih automobila" je crvine "golf" dok je, kako javljaju građani, drugi crni automobil nemačkih registracija.

Jedan od roditelja koji je prijavio otmicu maloletnog sina M. N. (11), Nebojša Milutinović na lokalnoj radio stanici “Kontak plus” ispričao je šta se dogodilo njegovom sinu:

"Mom sinu je u parku prišao nepoznati dečko i uhvatio za ruku, što se vidi i na snimku sigurnosne kamere i pitao ga da mu da telefon, jer je hitno trebalo da obavi jedan poziv. On nije imao telefon kod sebe, pa je doneo od kuće, iako nije imao kredita. Nakon toga ga poziva da se druži sa njim i da mu pokaže delove Mitrovice. Moj sin mu je odgovorio da ne može, jer mora da se vrati u školu", rekao je otac uplašenog dečaka Milutinović.

Njegov sin se toliko uplašio da se u toku bežanja potpuno izgubio. Na snimku se i vidi da ga momak čeka u kolima nekoliko minuta, a onda odlazi.

Regionalni šef Operative Kosovske policije – sever Željko Bojić, apeluje na građane da ne šire paniku, jer je policija u istražnom postupku i vlada situacijom.

– Pojam bezbednosti dece nije stvar samo jedne institucije već je to kolektivna odgovornost, kada to kažem mislim na roditelje pre svega i prosvetne radnike, kao i na građane, policija razume zabrinutost roditelja, jer su nam deca i njihova bezbednost najvažnija – rekao je Bojić i poručio roditeljima i školama da prilikom razgovora sa svojom decom u slučaju ovakvih negativnih pojava odmah obaveste policiju.

On je potvrdio da su roditelji 12. i 18. novembra prijavili pokušaj otmice dece, ali da su nakon konsultacija i upoznavanja sa činjeničnim stanjem od strane tužioca svi slučajevi registrovani kao pokušaj krađe i napad.

"U sva tri slučaja, potencijalne žrtve su maloletne osobe. Policija je preduzela operativne radnje i mere i drži situaciju pod kontrolom", rekao je Bojić.

On je dodao da policija već nedelju dana aktivno radi na rasvetljavanju ovih događaja.

Na zvaničnoj stranici Kosovske Mitrovice na Fejsbuku postavljeno je upozorenje građanima da putem poruka šalju informacije vezane za "pokušaje otmice dece".

ОПРЕЗ: ОБРАЋАЊЕ РОДИТЕЉИМАПоштовани грађани Косовске Митровице,из нама познатих извора,а многима познате теме,појавил...

Posted by Косовска Митровица on Wednesday, 18 November 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track