(VIDEO) VULIN U POSETI PETOČLANOJ PORODICI U JAGODINI: Grbićima smo promenili život na bolje
Foto: Tanjug Printscreen

Poseta Ministra za rad i socijalna pitanja

(VIDEO) VULIN U POSETI PETOČLANOJ PORODICI U JAGODINI: Grbićima smo promenili život na bolje

Srbija -
Najmlađe od troje dece do punoletstva dobilo stipendiju od 100 evra mesečno, i to zahvaljujući ljudima koji sarađuju sa manastirom Hilandar

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, petoročlanu porodicu Jelene i Ivice Grbić u Jagodini, koja se nalazi u sistemu socijalne zaštite.

Ovoj porodici je Ministarstvo, u cilju humanijih i zdravijih uslova za život, obezbedilo izgradnju kupatila i obnovu dela kuće, a kupatilo i kuhinju su opremila preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "DES" iz Valjeva i "DES" iz Novog Sada.

Korisnici novčane socijalne pomoći su na ime socijalne uključenosti ofarbali dvorišna i ulazna vrata, kao i fasadu, dok su čišćenje kuće nakon radova obavili radnici Gerontološkog centra Jagodina.

- Drago mi je što smo mogli da pomognemo porodici Grbić i da bar malo učinimo da im ovaj dan bude malo lepši. Suštinski smo pokazali da brinemo - rekao je Vulin.

Dodao je da je njegova poruka solidarnost, a da je to ono što nedostaje.- Sve što je ovde urađeno, od krečenja, stolarije, kuhinje, kupatila i čišćenja, uradili smo unutar sistema solidarnosti. Malo smo na bolje promenili život porodice Grbić i pokazali da se stvarno, uz pomoć dobrih ljudi, nešto može promeniti - rekao je Vulin.

Najmlađe od troje dece Grbića je do punoletstva dobilo stipendiju od 100 evra mesečno, i to zahvaljujući ljudima koji sarađuju sa manastirom Hilandar, i bicikl, koji je poklon grada Valjeva.

B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track