VRELA ZAJEČARSKA ZIMA: Saša Mirković odbacuje kritike o zabrani skupova
Foto: TV Best

Srbija

VRELA ZAJEČARSKA ZIMA: Saša Mirković odbacuje kritike o zabrani skupova

Srbija -
Kao ozbiljan čovek koji se bavi politikom svestan sam važnosti slobode govora i smatram da smo tom odlukom doprineli u razvoju javnog iznošenja političkih stavova, slagao se ja sa tim stavovima ili ne", rekao je Mirković

ZAJEČAR - Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković odbacio je kritike da odluka o održavanju javnih skupova na Trgu Nikole Pašića predstavlja zabranu političkih protesta u tom gradu.

"Kao ozbiljan čovek koji se bavi politikom svestan sam važnosti slobode govora i smatram da smo tom odlukom doprineli u razvoju javnog iznošenja političkih stavova, slagao se ja sa tim stavovima ili ne", rekao je Mirković za Best portal.

Skupština Grada Zaječara u subotu je donela odluku da javni skupovi političkog, protestnog ili sličnog karaktera mogu biti održani na Trgu Nikole Pašića. Odluku je podržalo 30 odbornika, a šest je bilo protiv.

Mirković je rekao da je do pre godinu i po dana i sam bio lider opozicije i da mu je u to vreme bio zabranjen pristup gradskom parlamentu.

"Zato su mi neprihvatljive kritike pojedinaca o cenzuri i zabrani političkih skupova", rekao je Mirković.

On je dodao da je Trg Nikole Pašića u centru Zaječara izabran za mesto političkih okupljanja kao jedan od simbola tog grada u kome je rođen jedan od najvećih političara Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track