VRUĆI RADIJATORI: Počele tople probe u Nišu
Foto: Thinkstock

Provera pred sezonu

VRUĆI RADIJATORI: Počele tople probe u Nišu

Srbija -
Niška Gradska toplana će u slučaju da prosečna spoljašnja temperatura narednih dana bude ispod 12 stepeni, nastaviti tople probe, a 15. oktobra će zvanično otvoriti ovogodišnju grejnu sezonu

NIŠ - "Gradska toplana" u Nišu od danas će imati u režimu toplih proba kompletan sistem centralnog grejanja, jer će tople probe krenuti i u toplani "Jug" koja greje skoro 30 odsto svih korisnika daljinskog grejanja, rekao je direktor JKP "Gradska toplana" Slobodan Maksimović.

Prema Maksimovićevim rečima toplana "Jug" počinje tople probe tri dana nakon toplane "Krivi vir" i "Majakovskog" jer je rađena njena rekonstrukcija. On je kazao da u protekla tri dana nije bilo kvarova na toplovodnom sistemu, ali jedan broj korisnika i pored toga nije imao tople radijatore.

"Radi se o zgradama u kojima su podstanice tako podešene da se ne uključuju dok spoljašnja temperatura još ne padne, kao i o delovima grada u kojima se i dalje radi na rekonstruciji toplovodne mreže", izjavio je Maksimović.

Kako je naveo Maksimović "Gradska toplana" u Nišu će, u slučaju da prosečna spoljašnja temperatura narednih dana bude ispod 12 stepeni, nastaviti tople probe, a 15. oktobra će zvanično otvoriti ovogodišnju grejnu sezonu. Veće grada Niša donelo je juče odluku da varijabilni deo cene daljinskog grejanja bude smanjen sa 7,53 na 5,53 dinara po kilovat-satu, a fiksni deo ostao je 28,24 dinara po kvadratu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track