OVAKO SE SLAVILO U NS Vučević: Niko nikom neće zabraniti da peva dok sam ja gradonačelnik
Foto: Tanjug

Posle proslave Srpske nove godine

OVAKO SE SLAVILO U NS Vučević: Niko nikom neće zabraniti da peva dok sam ja gradonačelnik

Srbija -
Poruke mržnje za mene nisu razumljive ni prihvatljive, a ja iako nisam muzički urednik i ne razumem se u muziku, i te kako se razumem u slobodu izbora i u pravo svakog da bira koju će muziku slušati, rekao je gradonačelnik
1 / 10 Foto: Tanjug

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je rano jutros, po završetku proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru održane na centralnom novosadskom trgu, da dok je on na mestu gradonačelnika niko nikom neće zabraniti da peva u Novom Sadu.

Vučević je na konferenciji za novinare rekao da svako ima pravo da bira kako će da slavi i koga da sluša i istakao da se zahvaljuje svima onima koji su vodili negativnu kampanju jer su, kako je kazao, doprineli da sinoćnji doček Srpske nove godine bude najposećeniji koncert u istoriji Novog Sada.

"Poruke mržnje za mene nisu razumljive ni prihvatljive, a ja iako nisam muzički urednik i ne razumem se u muziku, i te kako se razumem u slobodu izbora i u pravo svakog da bira koju će muziku slušati", rekao je Vučević, dodajući da je Novi Sad više od 250 godina slobodan grad, a da ta sloboda znači svaki vid slobode za njegove građane pa i slobodu izbora vrste muzike koju će slušati.

Vučević je naglasio da je ponosan na Novosađane koji su u ogromnom broju došli na proslavu Nove godine po Julijanskom kalendaru i koji su, kako je rekao, pokazali da je Novi Sad slobodan grad.Svetlana Ražnatović je na toj konfrenciji za novinare rekla da je ovo bio njen četvrti koncert u Novom Sadu i da je zadovoljna što je svaki put na tim koncertima ostvarena rekordna poseta, te da je presrećna zbog sjajne atmosfere na Trgu slobode gde, kako je kazala, uprkos ogromnom broju ljudi nije zabeležen ni najmanji incident.

Prema proceni Policijske uprave u Novom Sadu, kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika i kako je nešto ranije rečeno u novosadskoj Policijskoj upravi, proslavi dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu prisustvovalo je više od 60.000 ljudi.

U programu proslave Srpske Nove godine pored zvezde večeri Svetlane Cece Ražnatović učestvovao je novosadski “Big time” bend i trubački orkestar Dejana Jevđića, majstora trube Festivala u Guči za 2014. godinu.

http://www.youtube.com/watch?v=oPRHC1xAwYw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja