VUČIĆ NA KORIDORU 10: Pušteno 23 kilometra puta kod Bele Palanke
Foto: Twitter Printscreen

Otvoren istočni krak

VUČIĆ NA KORIDORU 10: Pušteno 23 kilometra puta kod Bele Palanke

Srbija -
BELA PALANKA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ćemo u godinama pred nama pokazati da nije posao vlade samo da otvara nove puteve, već da obezbedi bolji život i penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru, a nerazvijenim opštinama da omogući da više ne budu siromaššni deo Srbije.
1 / 6 Foto: Tanjug Tanja Valič

"Ne postoje laka rešenja, i ovaj put koji danas otvaramo pokazuje koliko je rada potrebno. Ono što je važno je da nastavimo trpeljivo i strpljivo da radimo, samo tako će rezultati biti bolji, niko nam neće doneti ništa, ne postoji čarobni štapić, ali uzdamno se u svoj rad, disciplinu i odgovornost", rekao je premijer nakon otvaranja deonice od 23 kilometra na Koridoru 10 kod Bele Palanke.

Ostaje nam, dodao je, da dovedemo nove investitore, da otvaramo nove fabrike, jer u nekim gradovima već se vidi razlika, tako gde su otvoreni novi pogoni i zaposleni novi ljudi. On je podsetio da je Vlada Srbije obećala posebne subvencije za pet okruga, da više, kako je naveo, ne budu siromašni deo Srbije.

"Da se približavaju Beogradu, po ekonomskoj razvijenosti, a naš je posao da pokažemo da nam je jednako stalo do Bele Palanke, Babušnice i Niša kao i do Beograda", rekao je Vučić. Otvaranje puteva, poput ove deonice kod Bele Palanke, nazvao je prekretnicom u razvoju Srbije i zato posebno zahvalio i srpskim i grčkim radnicima koji su, kako je rekao, marljivo radili, poštovali rokove i nisu birali vreme i uslove pod kojima će da rade.

"Moramo da završimo i tunel Barancovo, i sve do Dimitrovgrada, mi ovaj put moramo da otvorimo u potpunosti do marta 2017. Posle toga želim da udvostručimo broj putnika, da vise zarađujemo od putarina, da u objektima uz autoput zaposlimo još ljudi", naveo je premijer.

Аутопитеви нам доносе највише посла, они су жила куцавица једне земље. Деоница Црв. Река-Чифлик-Станичење #Коридор10 pic.twitter.com/qCsPAgQket

— Александар Вучић (@SerbianPM) December 30, 2015

On je zahvalio i ljudima koji su došli na otvaranje deonice puta, jer to, naveo je, dokazuje da ne mislite samo na sebe već da razmišljaju o svojoj zemlji. "Hoću da zahvalim na na velikoj i iskrenoj energiji, da vam čestitam otvaranje ovog autoputa: Samo ako se borimo zajedno možemo da uspemo", poručio je premijer i doda da ako budemo kukali gledali samo svoje lične ili partijske interese nećemo ništa da uradimo. Ovde me ne zanimaju partije, zanim,ajui me samo ljudi, radnici, Srbija, dodao je Vučić i poželeo okupljenim građanima i onima koji su gradili put sve najbolje u Novoj godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track