ZADOVOLJNI I SA MALO: Živimo srećni sa troje dece i 8.000 dinara

Zlatkovići iz Vranja nemaju želje

ZADOVOLJNI I SA MALO: Živimo srećni sa troje dece i 8.000 dinara

Srbija -
Mališani su skromni. Uživanje je gledati ih kako odrastaju, kaže otac Ninoslav

VRANJE - Aleksandra (28) i Ninoslav (37) Zlatković iz Vranja sa troje dece, Andrijom (5), Petrom (2) i ćerkom Anđelijom, koja ima svega šest meseci, žive kao podstanari u Ulici Nikole Tesle.Iako Zlatkovići žive od svega 20.000 dinara mesečno, od čega samo kiriju plaćaju 100 evra, oni kažu da su srećni i da mnogo ljubavi nadoknađuje manjak novca.

Svi u jednoj sobi

- Ja i svojim prijateljima savetujem da stvaraju porodicu, iako možda nemaju idealnu materijalnu situaciju. Najveća je sreća i uživanje gledati decu kako odrastaju - kaže Ninoslav. On, zajedno sa suprugom i mališanima, spava u jednoj sobi, dok baka, koja čuva decu, spava u kuhinji.- Jedina mesečna primanja od kojih živimo su socijalna pomoć i dečji dodatak. U velikim smo dugovima. Samo za struju dugujemo 25.000 dinara, a isto toliko i za vodu - objašnjava otac mališana.On napominje da gazda svakog trenutka može da im kaže da se isele.

Neizmerna ljubav

- U ovakvim uslovima nije lako podizati decu, ali snalazimo se. Deca nam daju snagu - dodaje on. Srećom, kako kaže, mališani su skromni i nemaju želje i zahteve. Jedini strah koji ima je da ne završe na ulici.- Deca imaju tu sreću da odrastaju uz roditelje. Svu ljubav im dajemo. Roditeljski zagrljaj ne mogu da zamene ni obdanište ni zabavište - zaključuje Ninoslav.

Svi koji su spremni da im pomognu mogu da se jave na telefon 065/661-71-31.

(T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track