Zaječar: Dodeljeni ključevi četiri kuće sa okućnicom za raseljene sa KiM
Foto: TV Best

Pomoć ugroženim porodicama

Zaječar: Dodeljeni ključevi četiri kuće sa okućnicom za raseljene sa KiM

Srbija -
Kuće koje su danas dodeljene nalaze se u Trnavcu, Vražogrncu, Velikom Izvoru i periferiji Zaječara.Gradonačelnik Ognjenović poručio je okupljenima da grad Zaječar neće prestati da pomaže izbeglim i raseljenim licima

U sklopu projekta „Kupovina seoskih kuća sa okućnicom“ Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, danas su u prostorijama Gradske uprave u Zaječaru dodeljeni ključevi četiri kuće koje su kupljene u okviru ovog projekta.

U realizaciji ovog projekta grad Zaječar je učestvovao sa 10% vrednosti kuća, dok je ostatak izdvojio Komesarijat.Kuće su pripale najugroženijim raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije.

Veoma mi je drago što sam danas u prilici da uručim ključeve ovih kuća raseljenim licima sa Kosova i Metohije. Svestan sam koliko rešavanje stambenog pitanja znači ovim ljudima. Posebno mi je zadovoljstvo što smo rešili stambeno pitanje porodici sa šestoro dece, koji su uz krov nad glavom dobili i nešto okućnice, što će im svakako pomoći da prehrane brojnu porodicu.“ - rekao je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović okupljenim novinarima.

„Do sada je u sklopu realizacije ovog projekta kupljeno 40 kuća sa okućnicom. U planu je da tokom ove godine, zajedno sa gradom Zaječarom, kupimo još 30 kuća.“ - izjavio je poverenik za izbeglice Gradske uprave Zaječar Zoran Ranković.

Kuće koje su danas dodeljene nalaze se u Trnavcu, Vražogrncu, Velikom Izvoru i periferiji Zaječara.Gradonačelnik Ognjenović poručio je okupljenima da grad Zaječar neće prestati da pomaže izbeglim i raseljenim licima koji su svoje prebivalište našla na teritoriji Zaječara, i da će i ubuduće Gradska uprava grada Zaječara zdušno pomagati svaki projekat vezan za ovu kategoriju stanovništva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track