ŽELE DA JE OTERAJU: Opljačkana jedina Srpkinja u selu Donji Petrić na Kosovu!
Foto: Profimedia

Bezdušni lopovi

ŽELE DA JE OTERAJU: Opljačkana jedina Srpkinja u selu Donji Petrić na Kosovu!

Srbija -
Lopovi su joj odneli su sve kokoške, a nedavno su oštetili njen zasad kukuruza, jer su na njenoj njivi napasali krave

PRIŠTINA - Povratnica Kata Grujić (74), jedina Srpkinja u selu Donji Petrić u opštini Klina na Kosovu, kazala je danas da su joj nepoznate osobe iz kokošinjca u dvorištu ukrale sve kokoške, njih 14.

Kata Grujić kazala je da je policija o svemu obaveštena i da je obavila uviđaj.

"Koliko sam videla, oni su zapisali samo N. N, na šta sam ih pitala kada će konačno da nađu tog N. N. koji već nekoliko puta krade po mom imanju i pravi štetu", rekla je Kata Grujić.

Kako je pojasnila, lopovi su u protekla tri meseca krali njenu živinu i odneli oko 15 kokošaka, a ovog puta odneli su joj sve preostale. Ona je dodala da su nedavno nepoznate osobe oštetile njen zasad kukuruza, jer su na njenoj njivi napasali krave.

"Nazvali su me predstavnici srpskih vlasti i ja sam objasnila da ne znam šta sada da radim, jer para nemam da ponovo kupujem kokoške. Oni su obećali da će nastojati da mi štetu nadoknade kako bih mogla ponovo da zapatim perad", kazala je Grujić.

Ona je navela da je s komšijama Albancima u dobrim odnosima i da su oni i ranije rekli da im odmah javi čim čuje bilo šta sumnjivo.

"Iza svega ovog što se meni događa mora da stoje neki huškači sa strane koji hoće da me oteraju. Ja sa mog imanja neću nigde da idem", kazala je Kata Grujić.

Povratnici su ranije rekli da je neuspeo povratak raseljenih koji je pokušan 2010. godine, jer su tada nepoznati počinioci uništili šest tipskih kuća koje je Vlada Kosova s donatorima tada bila obnovila za povratak raseljenih Srba.

U ovom selu, kako su ranije rekli raseljeni, pre 1999. godine bilo je 60 srpskih domaćinstava sa oko 250 članova, a danas u Donjem Petriću živi samo Kata Grujić, koja se 2010. godine vratila zajedno sa suprugom, koji je u međuvremenu preminuo.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track