Zlatne medalje Ruske federacije trojici heroja
Foto: S

Ruski ambasador odlikovao Kikinđane

Zlatne medalje Ruske federacije trojici heroja

Srbija -
Mi ne zaboravljamo svoje heroje, od njih učimo- poručio Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji

KIKINDA- Zlatne medalje Ruske federacije trojici Kikinđana, prekaljenim borcima Drugog svetskog rata, uručio je ruski ambasador u našoj zemlji Aleksandar Čepurin.Visoka odlikovanja države koja je podnela najveće žrtve u pobedi nad fašizmom, ambasador Čepurin predao je Zdravku Ljiljku(88), Bogdanu Vidickom (93) i Lazaru Udickom(89).

Ističući da su odlikovani ukazom Vladimira Putina, predsednika Rusije, ambasarod Čepurin je starinama koje dobro pamte sve strahote najkrvavijeg sukoba u istoriji čovečanstva, poručio da želi da im se posebno zahvali:- Mi ne zaboravljamo svoje heroje, od njih učimo. Najvažnije je da na njihovom primeru prepoznamo važnost snage duha, poverenja u sebe i vere u pobedu, kao i uverenja da je moguće izgraditi perspektivnu zemlju- poručio je Čepurin.Naglašavajući da su ruski i srpski narod podneli velike žrtve u Drugom svetskom ratu, on je izrazio zadovoljstvo što će 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi, zajedno obeležiti Dan pobede.

Na prsima Zdravka Ljiljka, punim odlikovanja ovo, kako i sam priznaje, zauzima posebno mesto:-Rusija nije zaboravila Srbiju, a ni naša država ruski narod. Posebno se radujem velikoj paradi u Moskvi 9.maja. Tada će naše vojske ponovo biti zajedno. Znajte, sloboda nema cenu- podvukao je Ljiljak. Kikinda u Drugom svetskom ratu nije imala velikih materijalnih razaranja, ali jeste ona najteža- gubitak ljudskih života. Mnoge porodice dale su svoje najmilije da bi mi danas živeli u slobodi- konstatovao je predsednik opštine Pavle Markov. S.U.

Čepurinu zahvalnica SUBNOR-aVisoka ruska odlikovanja imaju posebnu težinu. Stižu iz nama bratske zemlje koja je podnela najveći teret u borbi sa najvećim zlom čovečanstva, i koja je istinski primer kako se neguje revolucionarna tradicija- kazao je Nenad Dimitrijević, predsednik lokalnog odbora SUBNOR-a.U znak zahvalnosti, Dimitrijević je ambasadoru Čepurinu uručio pohvalnicu te organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track