ZRENJANIN: Kabinet muzičkog u OŠ Petar Petrović Njegoš nosi ime Tijane Jurić
Foto: Fondacija Tijane J

Znak sećanja na devojčicu i njen muzički talenat

ZRENJANIN: Kabinet muzičkog u OŠ Petar Petrović Njegoš nosi ime Tijane Jurić

Srbija -
BEOGRAD - Kabinet muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu dobio je naziv "Tijana Jurić", u znak sećanja na devojčicu i muzički talenat koji je imala.

"Za par godina, deca koja budu dolazila u školu, možda se neće sećati cele priče, ali kada budu bila ispred ovih vrata, mislim da će ih zaintrigirati zašto kabinet nosi baš ime "Tijana Jurić". I sami će tražiti odgovor na to pitanje, na internetu, od nastavnika, roditelja. Tijana neće biti zaboravljena", rekao je direktor škole, Miroslav Brnjoš, a navodi se u saopštenju.

Foto: Fondacija Tijana Jurić
Foto: Fondacija Tijana Jurić

Tijanin otac, Igor Jurić zahvalio je članovima crkvenog hora, svim đacima i zaposlenima u ovoj školi.

"Nikada do sada mi se nije desilo da sam u isto vreme mnogo tužan, pomalo srećan, jako zahvalan i izuzetno ponosan. Ovo je gest koji nikad neću zaboraviti", rekao je Igor Jurić.

Foto: Fondacija Tijana Jurić
Foto: Fondacija Tijana Jurić

Fondacija "Tijana Jurić" juče je u toj zrenjaninskoj školi održala tri uspešne edukacije "Tijana klik" na temu bezbedne upotrebe interneta.

Edukacije je odslušalo više od 320 učenika i oko 70 roditelja i prosvetnih radnika. Fondacija "Tijana Jurić" darovala je školi sadnicu rjabine, drvo iz popularne ruske pesme koju je Tijana za života često pevala, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track