(VIDEO) AMERIČKA POLITIČARKA UPOZORAVA: Ako Klintonova pobedi započeće rat sa Rusijom
Foto: AP

Tvrdi da je Hilari najveći ratni huškač

(VIDEO) AMERIČKA POLITIČARKA UPOZORAVA: Ako Klintonova pobedi započeće rat sa Rusijom

Planeta -

Ako kandidat demokrata Hilari Klinton postane predsednik SAD, uvešće nas u rat sa Rusijom, tvrdi kandidat "Zelenih" za predsednika Amerike Džil Stajn.

"Na ovim izborima ne biramo samo kakav svet želimo i hoće li on ići napred, već da li će planete uopšte biti", upozorava ona i tvrdi da militarizam Klintonove preti atomskim holokaustom.

Iako je Stajnova protivnik republikanskog kandidata Donalda Trampa, ona smatra da je Klintonova ratni huškač i upozorava da je kao državni sekretar SAD uvela Ameriku u rat u Libiji.

Stajnova je u intervjuu "Foks biznisu" upozorila na nameru Klinotonove da uvede "zonu zabranjenih letova" u Siriji, a to je zapravo - objava rata Rusiji.

"Sviđalo se to nekome ili ne, Rusiju štiti međunarodno pravo i ona prema zakonu ima pravo da bude u Siriji (poziv sirijske Vlade). Ako proglasimo 'zabranjenu zonu' to znači da moramo da se pripremimo za rat sa Moskvom", navodi Stajnova.

Ona je napadala Klintonovu i zbog korupcije i veza sa Saudijskom Arabijom, nazvavši je "kraljicom korupcije".

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju predsednički izbori na kojima 225 miliona Amerikanaca sa pravom glasa odlučuje između demokratskog kandidata Hilari Klinton i republikanskog Donalda Trampa.

(VIDEO) UŽIVO AMERIKA BIRA TRAMPA ILI HILARI: Donald kaže da osvaja Ajovu, Ohajo, Nju Hempšir...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja