(VIDEO) AMERIKANAC UMIRAO 18 MINUTA: Boli me, kao da sam u kiselini, zadnje su reči osuđenog na smrt
Foto: Printscreen Yt

Oklahoma vratila smrtonosnu injekciju

(VIDEO) AMERIKANAC UMIRAO 18 MINUTA: Boli me, kao da sam u kiselini, zadnje su reči osuđenog na smrt

Planeta -
Čarls Frederik Vorner je prvi osuđenik koji je u Oklahomi pogubljen smrtonosnom injekcijom otkad je prošlog aprila jedan umirao od nje 40 minuta umesto deset minuta

MEKALESTER - "Uboli su me pet buta, boli me, kao da sam u kiselini", poslednje su reči koje je sinoć tokom egzekucije izrekao Čarls Frederik Vorner, prvi osuđenik koji je u saveznoj američkoj državi Oklahomi pogubljen smrtonosnom injekcijom posle neuspešnog korišćenja tog sredstva u proleće prošle godine.

U aprilu prošle godine osuđenik je umirao više od 40 minuta umesto 10 minuta, što je dovelo do osude javnosti i izvršenja smrtnih kazni su odložena dok države nisu sprovele reviziju procedure egzekucija, prenela je agencija AP.

Egzekucija Čarlsa Frederika Vornera zbog ubistva 11. mesečne devojčice 1997. godine u Oklahoma Sitiju trajala je 18 minuta u četvrtak uveče, prenela je agencija AP.

Jedan od službenih svedoka egzekucije, Šon Martin, izjavio je da su poslednje Vornerove reči bile: "Uboli su me pet puta. Boli me, kao da sam u kiselini". Vorner je takođe poručio da nije uradio sve što su mu u sudnici pripisali. Poslušajte ga i sami:

http://www.youtube.com/watch?v=SvccFAWYGoM

Na Floridi je, takođe u četvrtak, izvršena smrtna kazna nad Džonijem Šejnom Kormondijem koji je 1993. godine ubio čoveka u Pensakoli.

I za jednog i za drugog osuđenika upotrebljena je ista kombinacija tri leka za smrtonosnu injekciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track