(VIDEO) SENZACIJA U PIONIRU: Džikićev Partizan na krilima Grobara srušio Crvenu zvezdu
Foto: ABA Liga

Derbi ABA lige

(VIDEO) SENZACIJA U PIONIRU: Džikićev Partizan na krilima Grobara srušio Crvenu zvezdu

Košarka -
Košarkaši Partizana savladli su u hali Pionir u poslednjoj utakmici 21. kola ABA lige Crvenu zvezdu (86:81)
1 / 6 Foto: Kurir Sport

Partizan su do veoma važne pobede u borbi za opstanak vodili Kevin Džons sa 17 poena, Aleksandar Cvetković je ubacio poen manje, dok Džamar Vilson i Edo Murić postigli po 15.

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Maik Cirbes, koji je utakmicu završio sa 26 poena, Branko Lazić je postigao 12, a Kvinsi Miler 10 poena.

Partizan, koji je bio domaćin se sada ima 9 pobeda i 12 poraza posle 21 utakmica i 2 trijumfa više od Sutjeske i Tajfuna, koji su na začelju.

Sa druge strane, srpski i regionalni šampion se sa 15 pobeda i 6 poraza, zadržao na trećoj poziciji.

U prvoj utakmici ove sezone slavila je Zvezda rezultatom 92:77 iako je Partizan odlično odigrao tri četvrtine meča.

Tok meča

Čarke na terenu

Po okončanju meča na terenu je bilo malih čarki

Džikićev pozdrav sa majkom

Trener Partizana Aleksandar Džikić je posle utakmice otišao da se pozdravi sa majkom, koja je sedela ispod navijača Crvene zvezde koji su je tokom meča vređali.

40. minut - 86:81 - Pogodili su Cirbes pa Murić

40. minut 84:79 - Murić je sa dva bacanje vratio Partizan na plus 5

39. minut 82:79 - Simonović je pogodio samo jedno bacanje

39. minut 82:78 - Dvojka Džonsa

39. minut 80:78 - Lazić je pogodio trojku, tzreću za Zvezdu

36. minut 76:70 - Trojka Cvetkovića za najveće vođstvo Partizana

34. minut 73:68 - Partizan ima maksimalnih plus pet, a Cirbes je promašio bacanje posle 8 pogodaka bez promašaja

Bivši igrači Partizana i Crvene zvezde Dragan Milosavljević i Elmedin Kikanović zajedno gledaju duel u Pioniru

Četvrta četvrtina

30. minut 67:66 - Poenima Vilsona na kraju trećeg kvartala Partizan ponovo vodi

29. minut 61:61 - Igra se poen po poen, a uglavnom se pogađa sa linije slobodnih bacanja

26. minut 55:55 - Period nešto neefikasnije igre na obe strane

22. minut 51:48 - Partizan trojkom Murića i pogotcima Cvetkovića i Đumića ponovo vodi

Treća četvrtina

20. minut - 44:48 - Zvezda posle dve deonice ima 4 poena prednosti, do kojih je došla kvalitetnijom odbranom, baš kao i na početku meča

18. minut 33:37 - Trojka Cvetkovića, peta za Partizan

18. minut 30:37 - Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić dobio je tehničku grešku zbog prigovora, ali njegov tim u 18. minutu ima pet poena prednosti, protiv Partizana, koji u drugoj četvrtini još nije ubacio trojku

13. minut 25:30 - Štimac je pogodio 2+1 za novo vođstvo Zvezde (24:23). Vitkovac je bio precizan sa linije bacanja, ali su Lazić i Jović odveli Zvezdu na +4 – 29:25. Prvi je pogodio trojku, drugi zakucao u kontri, a Štimac je u sledećem napadu pogodio jedno slobodno bacanje

Druga četvrtina

10. minut 23:21 - Partizan na krilima Džonsa uspeva da reši prvu četvrtinu u svoju korist

9. minut 17:16 - Partizan je serijom 8:0 dpsao do prvog vođstva na utakmici

7. minut 5:11 - Džons se prvi upisao u listu strelaca u redovima Partizana. Igrao se 4. minut. Napad nakon što je Džikić tražio tajm-aut. Pionir je eksplodirao kada je Vanja Marinković pogodio trojku za 8:5, ali je Miler sa linije penala vratio na 9:5. Nedugo zatim i Kinsi je pogodio dva bacanja za +6 – 11:5.

4. minut 0:6 - Crvena zvezda je bolje počela meč i poenima Cirbesa Kinzija i Jovića vodi sa 6:0

Prva četvrtina

21:00 - Počinje utakmica

20:52 - Zagreva se atmosfera i na tribinama

Grobari

Delije

20:45 - Gde je derbi tu su i lepe devojke

20:35 - Sude Belošević, Dožai i Maričić

20:31 - Igrači Zvezde na terenu, zasuti svim i svačim

Košarkaši Crvene zvezde izašli su na teren, a navijači Partizana, kojih ima oko 3.000 na tribinama su u tom momentu ka timu trenera Dejana Radonjića, kako javlja izveštač Kurira zasuli svim i svačim.

20:15 - (VIDEO) CRNO-BELI PECNULI ZVEZDU: Pogledajte kako je Partizan najavio večiti derbiPartizan je na društvenim mrežama objavio video snimak koji traje 2.38 minuta, a odnosi se na najzanimljivije detalje sa večitih derbija. Između ostalog, u snimku su i detalji sa 204. derbi kada je Partizan pobedio Zvezdu 118:77. Više pročitajte OVDE.

19:25 - Kinsi: Baš me briga za Partizan

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Opušteno kad sam ja u pitanju, ne osećam neki rivalitet, tenziju ili animozitet, ali bih da pobedim, poručio košarkaš Zvezde. Više pročitajte OVDE

19:00 - Nema karata, na tribinama 300 Delija Tribine beogradskog hrama košarke moći će da ispune samo navijači Partizana sa sezonskim kartama. Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji, a po ranije napravljenom dogovoru sa Crvenom zvezdom, navijačima aktuelnog prvaka biće dodeljeno 300 propusnica, što je bio slučaj i u okršajima ranijih godina.

18:00 - Džikić: različite su uloge, ali možemo da iznenadimo Zvezdu

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas uoči meča protiv Crvene zvezde u ABA ligi da su potpuno različite uloge dve ekipe, ali dodao da zna kako crno-beli mogu da iznenade i zabeleže veliku pobedu u borbi za opstanak. – Očekuje nas zahtevan meč protiv protivnika koji će biti visoko motivisan, kao i mi. Po strani ostavljam činjenicu da je večiti derbi, situacije su potpuno drugačije i u skladu sa time je i priprema – rekao je Džikić.Trener crno-belih poručio je da njegov tim zna kako može da iznenadi večitog rivala.

– Postoje dva načina da ih ugrozimo. Zvezda je ekipa koja igra Top16 Evrolige i čvrsti su i visoki spolja. Moraćemo da se krećemo više i radimo, a ne da se povučemo u sebe i branimo – dodao je Džikić.

Prema njegovim rečima Aleksandar Cvetković i Darel Vilijams imaju problema sa povredama, ali će igrati.

– Od treninga do treninga, Cvetković i Vilijams su juče trenirali sa timom i biće u sastavu. Nisu povrede koje iziskuju pauzu, ali remete naš rad – zaključio je Džikić.Krilni igrač Čedomir Vitkovac, inače bivši član Zvezde, ističe da ekipa mora protivniku da odgovori na fizičkom planu.

– Ako to uspemo da uradimo, imaćemo više šansi – kratak je bio Vitkovac.17:50 - Radonjić: Forma i tabela ne odlučuju derbi

Foto: Beta
Foto: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da forma i stanje na tabeli nikada nisu odlučivali pobednika u večitom derbiju i poručio da očekuje težak duel sa Partizanom u ABA ligi. – Ovakve utakmice imaju poseban status, a osim toga i veličine derbija, smatram da ona ima i veliki rezultatski značaj. Partizan dočekuje meč sa dva trijumfa, pojačani Vilijamsom, i činjenicom da su devet dana odmarali za meč sa nama. Očekuje nas i atmosfera koja će biti velika pomoć Partizanu, ali želimo pobedu kako bismo ostali na drugom mestu sa Cedevitom – rekao je Radonjić.Trener Zvezde kazao je da postoji opterećenje ekipe zbog igranja na dva fronta.

– Imamo lakše povrede, malo većeg broja igrača nego obično. Nadam se da će sve biti u redu do sutrašnjeg meča. Ne bih želeo da imenujem igrače, ali postoje sitni problemi -rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak ističe da ga jako raduje to što tim sve više diže formu.

- Taj proces je bio i najavljivan. Mislim da to u derbiju nije odlučujuće, stanje na tabeli u tom trenutku i forma. Svedoci smo da ekipa koja je bolja ne dobija uvek meč, već motivisanija. Čeka se povratak Luke Mitrovića koji će doneti još veći boljitak. Za 20 dana počinje borba za prvi trofej i bićemo spremni – kazao je treneh “crveno belih”.

Radonjić je dodao da veruje da će odgovoriti na agresivnu odbranu Partizana, kakvu očekuje.

– Nadam se da ćemo u oba pravca igrati dovoljno dobro jer samo tako možemo da pobedimo. Jako respektujem Partizan i čeka nas težak meč – rekao je Radonjić i odgovorio na pitanje kakav rasplet očekuje do kraja regionalnog takmičenja.

– Vidim da se puno priča o tome i da su prognoze mnogo popularne. Što se onda igra? Mislim da ništa neće biti rešeno pre poslednjeg kola – zaključio je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track