(VIDEO) HRVATSKI MEDIJI PROLUPALI: Traže kaznu za  Đokovića  i Zvezdu, porede ih sa Šimunićem
Foto: Saša Pavlić

Boli ih poraz Cedevite

(VIDEO) HRVATSKI MEDIJI PROLUPALI: Traže kaznu za Đokovića i Zvezdu, porede ih sa Šimunićem

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevitu (94:74), a taj meč Evrolige, poslužio je medijima u Hrvatskoj da neprimereno i sa dozom neznanja napadnu srpskog i regionalnog šampiona i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Oni su Đokovićevo prisustvo u Pioniru, gde je bio kao gledalac i navijanje za Zvezdu izjednačili sa potezom hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića, koji je posle meča baraža za Mundijal u Brazilu, kao igrač Hrvatske uzeo mikrafon i sa navijačima uzvikivao ustaški poklić "Za dom spremni!"

“Ako je Džo Šimunić zbog gluposti na Maksimiru suspendovan za Svetsko prvenstvo, Crvena zvezda bi zbog onoga što pevaju njeni navijači trebalo da bude izbačena iz Evrolige, a i ATP bi mogao da kazni – barem novčano – Novaka Đokovića, koji je u jednom trenutku takođe primećen kako peva “stražama generala Draže””, piše u tekstu autora Tome Dragičevića na najtiražnije sportskom listu u Hrvatskoj, Sportskim novostima.

Tekst u kojem se u nekoliko etapa pisac redova zgražava na pesme iz Pionira od četvrtka uveče, slikovito prenosi da je i najbolji teniser sveta u nekoliko navrata zapevao sa bučnim Delijama, a akcenat se stavlja na koračnicu “Marš na Drinu“, koju u komšiluku uveliko tretiraju kao četničku pesmu.

Jutarnji list ide, korak dalje, pa navodi da je Novak pevao i Vidovdan (tačka plesačica na tajm-autu), što je pesma koja govori o Kosmetu, odakle Đokovići vuku poreklu.

Besmislenom napadu, na Đokovića, Crvenu zvezdu, pa i Evroligu, koji nije bio službeno lice na košarkaškom meču, pridružili su se još neki mediji u susedstvu.

Bilo je i onih, koji su primetili da su navijači Zvezde u jednom trenutku odali počast preminulom generalu Zdravku Tolimiru, koji je umro u haškom Tribunalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja