(VIDEO) MAJKA MONSTRUM UBILA OSMORO DECE I BIĆE SLOBODNA: Verovala je da dolazi kraj sveta
Foto: Youtube Screenshor/Local 12

Sud presudio

(VIDEO) MAJKA MONSTRUM UBILA OSMORO DECE I BIĆE SLOBODNA: Verovala je da dolazi kraj sveta

Planeta -

Sud u Australiji presudio da je 40-godišnja majka koja je ubila svoje sedmoro dece i nećaku u pokušaju da "ih spase" od apokalipse ne bi trebalo da se suočava sa optužbama jer patio od teške šizofrenije, što je možda povezano sa upotrebom kanabisa.

U jednom od najgorih masovnih ubistava u Australiji Raina Taidai, voljena majka bez kriminalnog dosijea ili istoriju problema mentalnog zdravlja, brutalno je izbola četiri sina, tri ćerke i nećaku jer je verovala da je ona "Izabrana".

Tela dece - uzrasta od 2 do 14 - pronađena su u njenom domu u Cairns, u državi Kvinslend, u decembru 2014. Do tada, Taidai, očigledno shvativši šta je uradila, je sebe izbola 35 puta.

Tri psihijatri koja su je videli nakon zločina, rekli su da se njeno mentalno stanje pogoršavalo mesecima pre ubistva i ona na kraju došla da veruje da može da komunicira sa duhovima.

Nasilnu epizodu je očigledno izazvao golub čiji crrkut je ona protumačila kao znak da je potrebno da sebe i svoju porodicu od demona zaštititi.

"Ona je čula zvuk ptica ... i verovala a je to poruka da mora da ubije decu i tako ih spase", rekla je dr Džejn Filips, psihijatar bolnice u kvinslendu

Sud je presudio da je Taidai boslenog uma i nesposobna da kontroliše ili razume svoje postupke što znači da se neće suočiti sa krivičnim gonjenjem.

(Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track