(VIDEO) NA FESTIVALU PSEĆEG MESA: Ovaj čovek je spasao 1.000 pasa koji bi završili u loncu
Foto: Facebook/The Animal Hope & Wellness Foundation

Okrutnost nad životinjama

(VIDEO) NA FESTIVALU PSEĆEG MESA: Ovaj čovek je spasao 1.000 pasa koji bi završili u loncu

Planeta -

Omraženi festival psećeg mesa koji se održava i kineskom mestu Julin počeo je juče, međutim, aktivisti za zaštitu životinja nisu gubili vreme.

Oni su sprečavali prodaju psećeg mesa i pokušali da zatvore klanice. Veruje se da se svake godine u Kini ubije oko 10 do 20 miliona pasa radi njihovog mesa. Simbol te prakse postao je festival Julin koji se održava svakog juna, na sve veće neodobravanje ne samo domaće već i svetske javnosti.

Američki aktivista Mark Čing otputovao je u Julin samo sa jednim ciljem - da spasi nedužne životinje. Zajedno sa prijateljima, uspeo je da oslobodi 1.000 pasa iz 6 klanica. Na Fejsbuku je postavio i snimak koji pokazuje kaveze u kojima su smešteni psi dok čekaju da bukvalno završe na jelovniku.

Kako se navodi, ovo je Čingovo sedmo putovanje u Aziju tokom protekle godine, a prethodno je i u Kambodži zatvorio nekoliko sličnih klanica. U pojedinim slučajevima on bi se predstavljao kao kupac psećeg mesa, a u drugim jednostavno je uspeo da ubedi vlasnike klanica da odustanu od prodaje pasa. Tako bi oslobađao pse i brodovima ih preneosio u SAD.

Čing nije jedini koji pokušava da spasi životinje od klanja u Julinu. Nekoliko aktivista se juče sukobilo sa prodavcima i meštanima.

Lokalne vlasti su prethodnih godina pokušavale da se distanciraju od tog događaja, tvrdeći da to nije zvanična svetkovina. Veruje se da su mnogi ubijeni psi u stvari kućni ljubimci ukradeni od njihovih vlasnika ili pokupljeni s ulice.

Postoji i praksa ubijanja životinja prebijanjem, paljenjem ili drugim bolnim metodama, u uverenju da će tako meso biti ukusnije.

(Aol.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track