(VIDEO) NEVEROVATNA SCENA NA DRAVI: Reka odnela celu kućicu, traži se vlasnik!
Foto: Printscreen/Facebook

Zaledila reka

(VIDEO) NEVEROVATNA SCENA NA DRAVI: Reka odnela celu kućicu, traži se vlasnik!

Hrvatska -

Zbog izrazito niskih temperatura i pojave leda na Dunavu, Lučka kapetanija Vukovar odlučila je da obustavi plovidbu za sva plovila na području nadležnosti te kapetanije, sve do stvaranja bezbednih uslova.

Po rečima dežurnog službenika u Lučkoj kapetaniji Vukovar, zabrana plovidbe odnosi se na celi tok Dunava kroz Republiku Hrvatsku, od Batine do Iloka.

"Srbija je već proglasila zabranu plovidbom Dunavom kroz svoje područje, a mi smo to učinili u ponedeljak u 12 sati", rečeno je Hini.

Razlog zabrane plovidbe je niski vodostaj Dunava kao i led koji je po proceni vukovarske Lučke kapetanije, prekrio 30-ak posto površine te druge po veličini evropske reke koja kroz Hrvatsku protiče u dužini od 188 kilometara.

Problemi su i na Dravi, tačnije na ušću reke Karašice, gde su kamere zabeležile neverovatan trenutak kada je ledena reka doslovce odnela jednu kuću.

"Kućica sa ušća Karašice u Dravu! Ko poznaje vlasnika neka mu javi! Mislim da se preziva Farkaš", objavila je Fejsbuk stranica Udičarskog doma.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track