(VIDEO) NJEGA TRAŽE VLASTI BiH: Vozač koji je u Sarajevu ubio dve devojke pobegao u Srbiju!
Foto: Printscreen YouTube/TV1

Potera

(VIDEO) NJEGA TRAŽE VLASTI BiH: Vozač koji je u Sarajevu ubio dve devojke pobegao u Srbiju!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Sanjin Sefić, vozač "golfa 6" koji je u ponedeljak uveče u centru Sarajeva usmrtio dve devojke, pobegao je iz Bosne i Hercegovine u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja i za njim je raspisana poternica, objavljeno je sinoć iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema rečima načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, Granična policija BiH je u utorak ujutru u 6:36 sati registrovala Sefićev prelazak granice posle kog se uputio u nepoznatom pravcu.

(FOTO) ON JE PREGAZIO DVE DEVOJKE (20,21) I POBEGAO: Čitava Bosna traži Sanjina Sefića (25)!

Policija sumnja i da su mu dve osobe pomogle pri bekstvu, prenosi portal Klix.ba. Sarajevska policija je ovu informaciju dobila tek u utorak uveče.

Edita i Selma su bile najbolje prijateljice i cimerke (Foto: Printscreen Facebook)
Edita i Selma su bile najbolje prijateljice i cimerke (Foto: Printscreen Facebook)

Govoreći o detaljima stravičnog udesa nakon obavljenog uviđaja, Halilović je kazao da se vozač "golfa", rođen 1991. godine, dolaskom na raskrsnicu sa semaforom neprilagođenom brzinom nije zaustavio vozilo na crvenom svetlu, pa je udario i na kolovoz oborio Editu M. (20) i Selmu A. (21), koje su od posledica udara preminule.

One su se kretale s desne strane vozila na zelenom svetlu za pešake.

Sefić je zatim pobegao s mesta nesreće, a policijskom proverom utvrđeno je da je on registrovan kao viššestruki povratnik u činjenju prekrššaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

BIH OPLAKUJE EDITU I SELMU Hiljade građana protestuje na mestu na kome su devojke tragično stradale

Nekoliko stotina građana sinoć se okupilo ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu kako bi odali počast dvema devojkama koje su protekle noći poginule na tom mestu u stravičnom udesu. Mirnim protestima i paljenjem sveća, građani su takođe žželeli da ukažu na to da je neophodna bolja zašštita svih građana Sarajeva i da podsete na učestale bezbednosne probleme u Sarajevu.

POBEGAO UZ POMOĆ MAJKE?

Majka Sanjina Sefića (25), koji je automobilom usmrtio dve pešakinje u Sarajevu, zove se Jasmina Sefić i zaposlena je u firmi InterEuropa RTC, koja se inače bavi carinskom špedicijom, sazanju lokalni mediji.

Ona je, kako je navedeno i na zvaničnoj veb stranici ove firme, šefica sarajevske podružnice ove firme. Inače, velike špediterske kuće uglavnom imaju svoje kancelarije na graničnim prelazima, navodi Faktor.ba

(Faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track