(VIDEO) OD BAHATOG OCA JOŠ GORI SIN: Ovako tata Sefića, koji je zgazio dve devojke, divlja po putu!
Foto: Printscreen .dailymotion.com

prekršio više saobraćajnih propisa

(VIDEO) OD BAHATOG OCA JOŠ GORI SIN: Ovako tata Sefića, koji je zgazio dve devojke, divlja po putu!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Sanjin Sefić saslušan je i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Višem sudu u Novom Sadu nakon što je sinoć u 23 sata uhapšen u ovom gradu, potvrdio je Miroslav Kojić, savetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beogradu.

- Sefić je uhapšen sinoć u Novom Sadu u 23 sata. Kako se saznaje, bio je lociran u Novom Pazaru, a onda praćen do Novog Sada. Nadležni sud u ovom gradu potvrdio je da se nalazi u ekstradicijskom pritvoru koji može trajati do dva meseca - rekao je Kojić.

I dok se čeka na ekstradiciju Sanjina Sefića Bosni i Hercegovini, na internetu se pojavio video na kojem se vidi kako njegov otac Jasmin bahato vozi upravo "golf IV" kojim je njegov sin u Sarajevu , u ponedjeljak oko 22 sata prošavši kroz crveno svetlo brzinom 100 kilometara na sat na pešačkom prelazu ubio Editu Malkoč (21) i Selmu Agić (20).

Sanjin Sefić čeka ekstradicuiju u BiH (foto printscreen avaz.ba)
Sanjin Sefić čeka ekstradicuiju u BiH (foto printscreen avaz.ba)

Naime, na fejsbuk profilu Sanjinove majke, Jasmine, postavljen je video na kojem sejasno vidi kako vozač automobila, Sanjinov otac Jasmin, na putu prema Konjicu krši brojne saobraćajne propise. Stariji Sefić pretiče na punoj liniji, i direktno ugrožava sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju.

Jasmin Sefić, je istim automobilom kojim je njegov sin Sanjin usmrtio dve studentkinje, već skrivio saobraćajnu nesreću. Kako je saopštio MUP-a KS, automobil "golf 6" kojim je Sanjin Sefić ubio dve devojke u vlasništvu je Raiffeisen lizinga a kupio ga je Jasmin Sefić.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track