VIDEO POGLEDAJTE kako PROUSTAŠKI VOĐA BATINAŠA GRUEVSKOG krije pištolj dok izaziva nerede u Sobranju
Foto: Printscreen Facebook

Užas

VIDEO POGLEDAJTE kako PROUSTAŠKI VOĐA BATINAŠA GRUEVSKOG krije pištolj dok izaziva nerede u Sobranju

Severna Makedonija -

Poklonik proustaškog HOS-a Makedonac Igor Jug, koji je bio jedan od vođa napada na poslanike u Sobranju, imao je pištolj kada je ušao u Sobranje i izazvao nerede

Na internetu se pojavio i snimak ovog ekstremiste na kom se jasno vidi da je čovek, koji je na svom FB profilu veličao antisrpstvo, ustaštvo i NDH, više puta posezao za pištoljem koji mu se nalazio ispod majice za pojasom.

Kako je Kurir ranije objavio, Jug je bio jedan od batinaša VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, koji je organizovao upad u makedonsko Sobranje sa ciljem da se napadnu poslanici opozicije, a po svemu sudeći možda i da bude ubijen neko od njih.

DW O JURIŠU KRIMINALACA NA SOBRANJE: Gruevski dugo planirao ZLOČIN da bi zadržao VLAST!

"Pitanje je samo šta bi se desilo da su njegovi šefovi poslali signal za ubistvo", kaže izvor Kurira koji je bio na licu mesta. A najgori scenario je izbegnut pukom slučajnošću, jer mu je u gužvi, izgleda, negde ispao pištolj.

To je za Kurir ranije potvrdio i ugledni srpski advokat u Makedoniji i predsednik Nadzornog odbora Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Miroslav Vujić.

"Jedan od batinaša Gruevskog nosio je proustašku majicu s grbom Hrvatskih oružanih snaga (HOS). Reč je o muškarcu iz Kumanova. To je Igor Jug, dobro poznati kriminalac, koji ima podebeo dosije u policiji. On je za pojasom imao pištolj koji mu je ispao. Napao je i pretukao jednog našeg poslanika iz Kumanova jer ga je prepoznao", rekao je Vujić.

Foto Printscreen Facebook
Foto Printscreen Facebook

Jug se na FB profilu, koji je u međuvremenu ugasio, predstavljao kao terorista Vlado Georgiev Černozemski, pripadnik VMRO i ubica kralja Aleksandra, a često se predstavljao kao Hrvat iz Kumanova, isticao bliskost sa proustaškom organizacijom HOS (koja je postavila natpis „Za dom spremni“ u Jasenovcu), postavljao pesme proustaškog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, kao i pesme terorističke VMRO o klanju Srba...On se čak i prilikom napada na Sobranje pojavio u majici HOS-a.

Foto Printscreen Facebook
Foto Printscreen Facebook

Portal Dokazm.mk ranije je objavio da je ovaj batinaš Nikole Gruevskog rođen u Ohridu, ali da živi u Kumanovu, i da je reč o čoveku koji je „tri puta optužen za silovanje, jednom za ubistvo, i da je povezan i s prodajom narkotika“.

UŽASNO SVEDOČENJE POSLANICE SDSM: Napadače u Sobranju neko je platio da nas linčuju i ubiju

Ipak, ta sumnjiva prošlost nije izgleda smetala dvojici bivših makedonskih premijera - Nikoli Gruevskom i Ljupču Georgijevskom - da se fotografišu s Igorom Jugom, koji je te fotografije postavio na internet. Na njima se vidi da je reč o fotografijama sa političkog skupa iz 2003. godine, kao i da batinaš ima službenu legitimaciju, što znači da nije tu slučajno.

Gruevski i Jug, Foto Printscreen Facebook
Gruevski i Jug, Foto Printscreen Facebook

On je postavio fotografiju s makedonskim i hrvatskim simbolima uz natpis „Braća po oružju“. Takođe ima i fotografiju s crnom zastavom na kojoj je slika Černozemskog, mape „velike Makedonije“ i „velike Hrvatske“, kao i datum 9. oktobar 1934, što je dan ubistva kralja Aleksandra.

Najdramatičniji trenuci protesta u Skoplju

Pročitajte i ovo:

OPTUŽBA: Batinaši iz Sobranja pokušali ubistvo Zijadina Sele!

IDENTIFIKOVANI NAPADAČI NA MAKEDONSKOG POSLANIKA: Batinaši osumnjičeni za pokušaj ubistva!

ZAEV OTKRIVA: Za Makedoniju spreman organizovani, krvavi scenario!

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track