(VIDEO) SANEL M. PLAKAO U SUDU: Ošamario sam Tugče, nisam mislio da će umreti
Foto: Reuters, Print Skrin YT

Počelo suđenje

(VIDEO) SANEL M. PLAKAO U SUDU: Ošamario sam Tugče, nisam mislio da će umreti

Planeta -
Sanel M. je 15. novembra lane na parkingu jednog "Mekdonaldsa" ošamaro Tugče dok je pokušavala da pomogne dvema devojkama, a ona je udarila glavom o ivićnjak i pala u komu

BERLIN - Sanel M, optužen za ubistvo studentkinje Tugče Albajrak, izrazio je pred Zemaljskim sudom u Darmštatu žaljenje zbog smrti mlade Turkinje i rekao da ju je on ošamario, a ona zatim pala.

"Beskrajno mi je žao za ono što sam učinio. Nikada nisam računao sa njenom smrću....", rekao je ovaj mladić plačnim glasom na početku suđenja za koje vlada veliko medijsko interesovanje. On je kazao da drogu nije uzimao i dodao da je alkohol uzimao samo u posebnim prilikama.

Sanel (18) je priznao i da posle završetka škole imao fazu kada je bio nezaposlen, a na pitanje sudije šta je tada radio, odgovorio je da je igrao fudbal, išao u fitnes-centre, izlazio sa prijatljima i nije trenirao borilačke sportove, a da je od roditelja dobijao džeparac.

Na suđenju za koje je polovina od pedesetak mesta u sali pripala medijima, okupila se i rodbina preminule devojke, neki od njih su i plakali, ali roditelji nisu javno pokazivali svoje mocije, navode nemački mediji.

Sanel M. je ušao u sudnicu pokrivajući lice kovertom (Foto: Reuters)
Sanel M. je ušao u sudnicu pokrivajući lice kovertom (Foto: Reuters)

Državno tužilaštvo Ofenbaha podiglo je optužnicu protiv Sanela M., zbog nanošenja telesnih povreda sa smrtnim ishodom. Sanel M. je 15. novembra lane na parkingu jednog "Mekdonaldsa" ošamaro Tugče dok je pokušavala da izbavi dve devojke, žrtve bahatih mladića, a ona je udarila glavom o ivićnjak i pala u komu.

Hrabra Tugče je svojim činom civilne hrabrosti ujedinila stotine hiljada građana, koji su joj početkom decembra, kada su lekari po ovlašnjenju njenih roditelja, isključili aparate, odali počast i zahtevalu za nju posthumni orden hrabrosti.

Sanel M. je, prenose nemački mediji, rođen u Srbiji, u Sandžaku, u novembru 1996. godine i samo par dana pre napada na Tugče, napunio je 18 godina. Za njega nemački mediji pišu da ima "srpsko-crnogorsko" državljanstvo, što ne postoji, i da je već od ranije bio poznat policiji zbog krađa i prestupa, ali da nije važio kao "intenzivni prestupnik".

Špigl piše da je u slučaju Sanela M. došlo, izgleda, do novih detalja, prema kojima je i žrtva takođe, vređala napadača. Iz iskaza svedoka Anje M, ovaj magazin saznaje da je preminula Albajrakova neposredno pre smrtnosnog udarca nazvala Sanela M. "malim k... sinom".

Suđenju prisustvuju i neutešni roditelji Tugče Albajrak (Foto: Reuters)
Suđenju prisustvuju i neutešni roditelji Tugče Albajrak (Foto: Reuters)

Ukazujući na to da ta izjava Anje M. ne menja ništa u tome da je Tugče žrtva Sanela M., mediji ocenjuju da će ta saznanja, možda, dati nova objašnjenja zašto je situacija eskalirala. Pre toga je Sanel M., kako se saznaje, vređao majku preminule Turkinje.

Ubistvo mlade Albajrakove izazvalo je ogromnu medijsku pažnju u Evropi, pa čak i u Americi i Australiji.

Ovo je video-snimak na kom je zabeležena kobna svađa.

http://www.youtube.com/watch?v=ny0FSHfIWlg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track