(VIDEO) ŠTA JE STVARNO ĐOKOVIĆ REKAO: Evo snimka sa izjavama Novaka koje Britanci nisu preneli
Foto: Printscreen

Istina izašla na videlo

(VIDEO) ŠTA JE STVARNO ĐOKOVIĆ REKAO: Evo snimka sa izjavama Novaka koje Britanci nisu preneli

Tenis -
Britanci su napali Novaka Đokovića zbog izjava datih na konferenciji za medije posle pobede u finalu turnira u Indijan Velsu.

Novinari su na konferenciji "rešetali" srpskog tenisera pitanjima oko toga da li mušarci treba da imaju veće nagrade na turnirima od žena.

"Mislim da naš muški svet tenisa, ATP svet, treba da se bori za još više, jer statistike pokazuju da imamo sve više gledalaca na muškim teniskim mečevima", rekao je između ostalog Đoković.

Međutim, Britanci nisu preneli sve njegove izjave. Jer, upitan da li bi nagradni fondovi trebalo da budu izjednačeni, Novak je odgovorio:

"Slušajte, ponovo, moj odgovor nije ni "da" ni "ne". Žene treba da se bore za ono što misle da zaslužuju, a mi za ono što mi mislimo da zaslužujemo. A dokle god postoje podaci, statitstika, i sve te informacije o tome ko privlači više pažnje, gledalaca, ko proda više karata i stvari poput toga, na osnovu toga treba napraviti fer podelu."

Usledilo je i pitanje da li bi teniserke trebalo da imaju veće nagrade od tenisera ako njihovi mečevi postanu gledaniji. Prvi reket sveta je odgovorio:

"Apsolutno, apsolutno"...

Britanci su sakrili pojedine Đokovićeve odgovore i obeležili ga kao seksistu.

Zato pogledajte kompletnu konferenciju za medije u Indijan Velsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track