(VIDEO) TUŽILAŠTVO RADI TRAMPU IZA LEĐA: Poslednji saznao da bivši šef FBI nadgleda istragu o Rusiji
Foto: Reuters

Strašan skandal

(VIDEO) TUŽILAŠTVO RADI TRAMPU IZA LEĐA: Poslednji saznao da bivši šef FBI nadgleda istragu o Rusiji

Planeta -

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp obavešten je o imenovanju specijalnog tužioca za istragu o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore tek pošto je zamenik tužioca Rod Rozenštajn potpisao nalog.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera da Tramp pojma nije imao, piše Njujork tajms.

Odluku je doneo zamenik generalnog tužioca Rod Rozenštajn, a generalni tužilac Džef Sešns je saznao za imenovanje kada i predsednik nakon potpisivanja dokumenta! Prema podacima lista, državni tužilac se u to vreme nalazio u Beloj kući baveći se pitanjem koje nije vezano za imenovanje specijalnog tužioca.

Kako javlja televizija Si-En-En, u trenutku kada je Bela kuća izdala zvanično saopštenje o imenovanju Milera, Tramp se nalazio na sastanku sa kandidatom za mesto direktora FBI. Šefa države je o imenovanju Milera obavestio savetnik Bele kuće, naglasila je televizija.

Milerovo imenovanje usledilo je pošto su mediji objavili da je Komi je napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja