(VIDEO) VRATILA SE ZONE POSLE 15 GODINA: Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim!
Foto: Printksin/Youtube

Zona Zamfirova 2. deo

(VIDEO) VRATILA SE ZONE POSLE 15 GODINA: Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim!

Pop kultura -

Nastavak najgledanijeg domaćeg filma, Zona Zamfirova drugi deo vraća se u bioskope širom Srbije posle skoro 15 godina nakon što je ekranizovana ova velika ljubavna saga.

Film "Vrati se Zone" priča o tome šta se dogodilo u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja.

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak i dalje su smešteni između 1905. i 1908. godine, gde je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota Srbije u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

Glumačku ekipu predvode Brankica Sebastijanovic i Milan Vasić, a osim njih uloge tumače Ljiljana Stjepanovic, Ljiljana Dragutinović, Nela Mihailović...

Snimanje nastavka filma pod rediteljskom palicom Juga Radivojevića počelo je u maju 2013. godine, a po oceni reditelja, između ostalog govori o ljubavi i pažnji prema bližnjima, ističe vrline, a manje govori o manama ljudi.

"Pritisak je uvek prisutan kada radite neku stvar od javnog značaja, pogotovo kad imate takav brend iza sebe, kakav je stvorio Stevan Sremac, a onda je kroz kinematografiju "Zona" dobila stepenicu iznad...ali pošto sam imao Brankicu i Milana kao prve saradnike uz doajene našeg glumišta, onda su briga i neki potencijalni strah sve manji", rekao je Radivojević na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Kaže da će film predstaviti Srbiju u lepom svetlu i da govori o tome da je moguće da neko ko je pošten, čestit i vredan kao Mane napravi nešto veliko u životu. Ivana Mitić scenaristkinja je dodala da Tolstojeva misao savršeno sublimira poruku filma: "Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim".

Uloga čuvene Zone pripala je Brankici Sebastijanović. Ona je na konferenciji za novinare istakla da su joj posebno pomogle probe na kojima je savladala akcenat, a osvrnula se i na kasting opsle kojeg je zadovoljna otišla kući.

"Dobila sam tekst nedelju dana pre toga, delove scenarija, spremila kako sam mislila da treba. Kada sam došla na kasting tamo je bio već Milan Vasić kao moj partner. Tada smo se i upoznali. Nekako smo stali u kadar i potpuno je sve išlo lagodno. Ne mogu da kažem da se nisam nadala da ću dobiti ulogu", rekla je Sebastijanović.

Dodala je da joj je velika čast što tumači glavnu žensku ulogu, jer ih nema previše.

"Imala sam sreću da dobijem tu priliku, svesna sam odgovornosti, ali bolje se snađem kada se pred mene postavi veći izazov", navela je ona.

Njen suprug Mane, odnosno glumac Milan Vasić veruje da mu je ovo prekretnica u karijeri, jer je često igrao u komedijama, a sada ima priliku da pokaže da je kao glumac sazreo.

Na pitanje koliko se privatno razlikuje od Maneta, Vasić je šaljivo prokomentarisao da nema neke velike razlike jer je i Mane lep i zgodan.

"Jako je vezan za svoju porodicu, za svoju majku, što ja inače jesam. Ume da voli, pošten je, ima svoj cilj koji gleda da dostigne..mislim da smo dosta slični", rekao je Vasić.

Pre premijere u Beogradu, film će biti pretpremijerno prikazan u gradovima u kojima se film snimao, a osim u Srbiji, "Zona Zamfirova" će biti prikazana u regionu i evropskim metropolama. Beogradska premijera zakazana je za 24. januar u Sava Centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track