Prikaži najnovije vesti

Vlada japanac na slobodi

Crna Hronika 2

BEOGRAD - Vladimir Jovanović (41) zvani Vlada Japanac, koga je septembra 2008. godine po Interpolovoj poternici uhapsila

BEOGRAD - Vladimir Jovanović (41) zvani Vlada Japanac, koga je septembra 2008. godine po Interpolovoj poternici uhapsila italijanska policija zbog izbegavanja odsluženja zatvorske kazne od dve godine, na koliko je osuđen zbog iznuđivanja novca od vlasnika "Maksis taksija" Nenada Mikića, pušten je u sredu iz ekstradicionog pritvora u Milanu. Jedan od razloga zašto je Jovanović pušten iz zatvora, iako je Ministarstvo pravde Srbije poslalo italijanskom pravosuđu zahtev za njegovo izručenje, jeste manjkavost u pratećoj dokumentaciji. Jovanovićev advokat Stevan Protić u izjavi za Kurir kaže da će se Jovanović vratiti u Srbiju samo pod uslovom da mu srpsko pravosuđe vreme provedeno u italijanskom pritvoru uračuna kao dodatak vremenu koje je proveo u srpskom zatvoru.

Jovanović je iz Srbije pobegao kako bi izbegao da odsluži dvogodišnju kaznu zatvora zbog pokušaja iznude 50.000 evra od vlasnika "Maksis taksija" Nenada Mikića. Potvrdu da je Jovanović izašao iz pritvora dao je njegov advokat Stevan Protić.

- To je tačno. Italijanski sud je ukinuo ekstradicioni pritvor mom klijentu Vladimiru Jovanoviću još u sredu, ali tačan razlog zbog čega je on pušten na slobodu ne znam. Dva su moguća razloga, ili se italijansko pravosuđe odlučilo na ovakav potez jer je vreme koje je Jovanović proveo u italijanskom pritvoru uračunato u kaznu na koju je osuđen u Srbiji, ili možda srpsko pravosuđe italijanskom sudu nije dostavilo potpunu dokumentaciju - kaže Japančev advokat.

U Ministarstvu pravde izjavili su da od italijanskih vlasti nisu dobili nikakvu informaciju da je Jovanović pušten na slobodu, kao i da neće ništa komentarisati dok ne dobiju zvaničnu potvrdu italijanskog pravosuđa o njegovom puštanju na slobodu.    Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 0 komentara