SPC

Vladika Kačavenda mora u penziju?!

Društvo

Autor:

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije potvrdio da je u lošem zdravstvenom stanju, da ga bole noge i da se jedva kreće, ali da „izvršava brojne eparhijske obaveze“

vladika Vasilije Kačavenda, penzija, vladiki penzija 1.500 evra,

BEOGRAD - Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) bio je primoran da iz „zdravstvenih razloga“, pred proširenim sastavom Sinoda Srpske pravoslavne crkve u Patrijaršiji, potpiše da će u naredna tri meseca otići u penziju.

On je dva dana boravio u Beogradu, a odluku o povlačenju sa čela eparhije Sinodu je saopštio u utorak. Vladika Vasilije nije hteo ni da potvrdi, niti da demantuje ovu informaciju.

-Episkopi ne smeju da daju saopštenja i izjave, već to može jedino Sinod, odnosno portparol Srpske pravoslavne crkve - rekao je Kačavenda. On je potvrdio da je u lošem zdravstvenom stanju, da ga bole noge i da se jedva kreće, ali da „izvršava brojne eparhijske obaveze“.


Niko od članova Sinoda nije juče bio dostupan za komentar o eventualnom penzionisanju vladike Vasilija, dok su nam u kancelariji Sinoda rekli da nije pristojno tražiti informacije za vreme crkvenog praznika (juče je bio Mitrovdan).


Portparol SPC vladika bački Irinej Bulović u više navrata se obraćao medijima i drugim episkopima putem saopštenja, kritikujući vladike što iznose lična mišljenja, a novinare što ih prenose, „već se ne obrate nadležnom za izjave, tj. njemu“. Međutim, ni on juče nije bio dostupan za komentar. Poslednja kritika bila je upućena episkopu šabačkom Lavrentiju, koji je rekao da bi SPC trebalo da prizna kanonski nepriznatu Makedonsku pravoslavnu crkvu.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (12)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Nikola

  Nikola

  vidi ih lako / vernici sto lupaju minuse, pa sta vam nije jasno???? vas preposteni vladika zivi bogato dok vi gladujete, to sto vi verujete da ce to da vas spase od necega pokazuje samo da verujete u kojesta

  14 Odgovori 
 • Rade

  Rade

  kakva divna njushka, vidi se da je dobar covek odma'

  13 Odgovori 
 • Nikolabg

  Nikolabg

  Postovani,kao verik i pripadnik srpske pravoslavne crke mislim da postovani vladika Kacavenda mora da ide u penziju. Ne samo zbog starosti,vec zbog vredjanja srpskog naroda izjavom "Da Srbi koji pisu latinicom su prevrtljivci i da su izdajnici svoga naroda".Pritom ne samo da je povredio svoj Srpski narod i vec je prekrsio ustav Republike Srbije. Da ... više spomenem kako nisu vernici oni koji nedaju crkveni prolog a sam vladika Kacavenda je bestidno i bezsramno BOGAT!
  Hvala!

  10 Odgovori 

Poslednji komentar

 • rado vujanic

  rado vujanic

  Krajnje je vreme bilo da se povuče! Možda se u našoj Eparhiji stvari počnu kretati u pozitivnom smeru?

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!