SPC

Vladika Kačavenda mora u penziju?!

Društvo

Autor:

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije potvrdio da je u lošem zdravstvenom stanju, da ga bole noge i da se jedva kreće, ali da „izvršava brojne eparhijske obaveze“

vladika Vasilije Kačavenda, penzija, vladiki penzija 1.500 evra,

BEOGRAD - Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) bio je primoran da iz „zdravstvenih razloga“, pred proširenim sastavom Sinoda Srpske pravoslavne crkve u Patrijaršiji, potpiše da će u naredna tri meseca otići u penziju.

On je dva dana boravio u Beogradu, a odluku o povlačenju sa čela eparhije Sinodu je saopštio u utorak. Vladika Vasilije nije hteo ni da potvrdi, niti da demantuje ovu informaciju.

-Episkopi ne smeju da daju saopštenja i izjave, već to može jedino Sinod, odnosno portparol Srpske pravoslavne crkve - rekao je Kačavenda. On je potvrdio da je u lošem zdravstvenom stanju, da ga bole noge i da se jedva kreće, ali da „izvršava brojne eparhijske obaveze“.


Niko od članova Sinoda nije juče bio dostupan za komentar o eventualnom penzionisanju vladike Vasilija, dok su nam u kancelariji Sinoda rekli da nije pristojno tražiti informacije za vreme crkvenog praznika (juče je bio Mitrovdan).


Portparol SPC vladika bački Irinej Bulović u više navrata se obraćao medijima i drugim episkopima putem saopštenja, kritikujući vladike što iznose lična mišljenja, a novinare što ih prenose, „već se ne obrate nadležnom za izjave, tj. njemu“. Međutim, ni on juče nije bio dostupan za komentar. Poslednja kritika bila je upućena episkopu šabačkom Lavrentiju, koji je rekao da bi SPC trebalo da prizna kanonski nepriznatu Makedonsku pravoslavnu crkvu.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde