Prikaži najnovije vesti
Vlado Georgiev, državljanstvo, Crna Gora, Herceg Hovi, odbio,  pasoš

Vlado Georgiev odbio pasoš Crne Gore!

Stars 151

I dok su mnogi s ushićenjem iščekivali da se dobiju status državljana nezavisne Crne Gore, Vlado Georgiev odbio je da ga uzme!

I dok su mnogi s ushićenjem iščekivali da se dobiju status državljana nezavisne Crne Gore, Vlado Georgiev odbio je da ga uzme!

Posle okončanja referenduma za otcepljenje od Srbije pre četiri godine masovno su se tražile i nove isprave sa oznakama Montenegra, a muzičar nije imao nameru da se priključi toj histeriji. Iako su ga svi smatrali đetićem, pošto se njegovo ime vezuje za Herceg Novi, on po svetu putuje sa srpskim dokumentima! I ima samo državljanstvo Srbije.

- Vladova majka je iz Sarajeva, a otac iz Dimitrovgrada. On se rodio u Dubrovniku, a sa roditeljima se ubrzo preselio u Herceg Novi, gde je živeo do šesnaeste godine. Uvek se izjašnjavao kao Srbin, mada su mu svi pripisivali crnogorsko državljanstvo. On zapravo nije želeo da ga uzme, iako su mu ga nudili, baš kao ni pasoš Crne Gore - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Pozvali smo i Georgieva, koji često boravi u Herceg Novom, ne bismo li iz prve ruke saznali njegove motive za ovakav potez. Saslušao nas je, zatim je usledila dramska pauza od petnaestak sekundi i...
- Molim vas, molim vas, nismo se čuli - bilo je sve što je rekao, a potom spustio slušalicu.

Ako tako kaže, onda nismo. Naš je državljanin, oprostićemo mu.

(I. V.)Đoša: Bravo, bata Vlado!

Bogoljub Mitić Đoša, koji je poručio Crnogorcima da odu iz Srbije i da u svojoj državi smenjuju selektore, zauzimaju studentske domove, glume i pevaju, podržava gest Georgieva.
- Bravo, bata Vlado! On se oseća kao Srbin i treba da ima naše državljanstvo. Potpuno ga podržavam i smatram da svi Crnogorci treba da dobiju status građana Srbije ako ovde žive. Oni koji žive u Srbiji, a ne osećaju je kao svoju domovinu, već ponosno ističu da su Crnogorci, e takvi treba da idu iz naše zemlje. Vređa me što stalno pljuju srpski narod i što su onako plakali kada su dobili nezavisnost, kao da smo im mi ne znam šta radili - kaže Đoša.
 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 75 komentara