Vlado Georgiev odbio pasoš Crne Gore!

Stars

Autor:

I dok su mnogi s ushićenjem iščekivali da se dobiju status državljana nezavisne Crne Gore, Vlado Georgiev odbio je da ga uzme!

Vlado Georgiev, državljanstvo, Crna Gora, Herceg Hovi, odbio, pasoš

I dok su mnogi s ushićenjem iščekivali da se dobiju status državljana nezavisne Crne Gore, Vlado Georgiev odbio je da ga uzme!

Posle okončanja referenduma za otcepljenje od Srbije pre četiri godine masovno su se tražile i nove isprave sa oznakama Montenegra, a muzičar nije imao nameru da se priključi toj histeriji. Iako su ga svi smatrali đetićem, pošto se njegovo ime vezuje za Herceg Novi, on po svetu putuje sa srpskim dokumentima! I ima samo državljanstvo Srbije.

- Vladova majka je iz Sarajeva, a otac iz Dimitrovgrada. On se rodio u Dubrovniku, a sa roditeljima se ubrzo preselio u Herceg Novi, gde je živeo do šesnaeste godine. Uvek se izjašnjavao kao Srbin, mada su mu svi pripisivali crnogorsko državljanstvo. On zapravo nije želeo da ga uzme, iako su mu ga nudili, baš kao ni pasoš Crne Gore - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Pozvali smo i Georgieva, koji često boravi u Herceg Novom, ne bismo li iz prve ruke saznali njegove motive za ovakav potez. Saslušao nas je, zatim je usledila dramska pauza od petnaestak sekundi i...
- Molim vas, molim vas, nismo se čuli - bilo je sve što je rekao, a potom spustio slušalicu.

Ako tako kaže, onda nismo. Naš je državljanin, oprostićemo mu.

(I. V.)Đoša: Bravo, bata Vlado!

Bogoljub Mitić Đoša, koji je poručio Crnogorcima da odu iz Srbije i da u svojoj državi smenjuju selektore, zauzimaju studentske domove, glume i pevaju, podržava gest Georgieva.
- Bravo, bata Vlado! On se oseća kao Srbin i treba da ima naše državljanstvo. Potpuno ga podržavam i smatram da svi Crnogorci treba da dobiju status građana Srbije ako ovde žive. Oni koji žive u Srbiji, a ne osećaju je kao svoju domovinu, već ponosno ističu da su Crnogorci, e takvi treba da idu iz naše zemlje. Vređa me što stalno pljuju srpski narod i što su onako plakali kada su dobili nezavisnost, kao da smo im mi ne znam šta radili - kaže Đoša.
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (75)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Extreme

  Extreme

  Pa, nego sta je nego Srbin... Svasta! Ipak, svaka cast sto ih je iskulirao i nije se ulizivao 'njihovom velicanstvu'.

  262 Odgovori 
 • maja

  maja

  Bravo Srbine!!

  198 Odgovori 
 • VG

  VG

  Kralj.

  143 Odgovori 

Poslednji komentar

 • pavle jerkovic

  pavle jerkovic

  Najnovije o Vladi Georgijevu.
  On je sa svojim bendom po prvi put 20. aprila 2011. godine nastupio u Dimitrovgradu. Lep koncert, dobro ozvucenje, odusevljena publika.
  U izjavi za lokalnu Televiziju Caribrod je izjavio da je po ocu poreklok iz Dimitrovgrada (staro ime Caribrod), tacnije iz staroplaninskog sela Kamenica. Nije vazno ko je kakve nacio ... više nalnosti, vazno je da je dobar i popularan pevac. Uzgred po ocu je Bugarin, sto je i istorijska cinjenica, zato sto u dimitrovgradskom kraju na samo nekoliko kilometara od srpsko-bugarske granice zive pripadnici bugaske manjine u Srbije. I prezime Georgijev ili Georgiev to dokazuje. Znaci Vlada je po ocu Bugarin. I to nije vazno, neka mu zdravlje i neka i dalje peva i zabavlja naciju, ali samo da se zna i ne zaboravi poreklo!!!!!

  7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!