Kofi Anan

Vojna intervencija u Siriji bila bi strašna greška

Planeta

Autor:

Davanje nade sirijskom narodu dok druge zemlje oklevaju da učestvuju u vojnoj intervenciji samo komplikuje situaciju, rekao bivši generalni sekretar UN

Turska, Sirija, rat, granatiranje, sukob,

VAŠINGTON - Bivši generalni sekretar UN Kofi Anan upozorio je danas da vojna intervencija velikih sila u Siriji ne bi dala rezultate i da bi to bila velika greška. U izjavi koja će biti emitovana u nedelju na CNN, Anan je rekao da je situacija u Siriji mnogo složenija nego što je bila u Libiji, i da bi vojna intervencija mogla samo da pogorša stanje.

Anan je bio specijalni izaslanik za Siriju do avgusta, kada je podneo ostavku pošto njegov mirovni plan nije uspeo. Posle njegove ostavke, republikanski kandidat za potpredsednika SAD Pol Rajan izjavio je da američka administracija na čelu sa predsednikom, demokratom Barakom Obamom, nije trebalo da čeka na Ananov predlog i da je odlaganje rešenja "kupilo vreme" za sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Anan je ocenio da Rajan uopšte nije u pravu. Prema Ananovim rečima, davanje nade sirijskom narodu dok druge zemlje oklevaju da učestvuju u vojnoj intervenciji samo komplikuje situaciju. Sukobi pobunjenika i snaga lojanih sirijskom predsedeniku Bašaru el Asadu počeli su u martu prošle godine, a prema nezvaničnim procenama aktivista za ljudska prava od tada je poginulo više od 33.000 ljudi.

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde