Akvizicija

Volksbanka postala Sberbank Srbija

Biznis

Autor:

Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, u februaru 2012. preuzela je akvizicijom Volksbanku a. d. Beograd

sberbank rojters

BEOGRAD - Volksbanka a.d. Beograd od danas posluje pod imenom Sberbank Srbija a.d. Beograd, saopšteno je iz banke.

Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, koja je u februaru 2012. preuzela akvizicijom Volksbanku a.d.Beograd, planira da "postane lider u bankarskom sektoru Srbije, moderan, fokusiran i pouzdan".

Sberbank Srbija će ovdašnjem tržištu ponuditi sveobuhvatan portfolio bankarskih usluga, kao što su krediti, garancije, razni oblici depozita, platne transakcije u zemlji i inostranstvu (uključujući i one u ruskim rubljama), menjačke poslove, elektronsko bankarstvo, i druge.

Članica je Sberbank Evropa AG, koja upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u devet država centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini.

Grupa ukupno ima oko 300 filijala i zapošljava više od 4.000 ljudi.

U Rusiji ima udeo od 28,2 odsto u aktivi bankarskog sektora i zapošljava više od 245.000 ljudi, što je čini najvećom bankom u zemlji. Osnivač Sberbanke i njen većinski vlasnik je Banka Rusije, koja i ima 50 odsto plus jednu akciju sa pravom glasa. Preko 245.000 privatnih lica i institucija su vlasnici preostalog dela akcija.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!