VOZAČ KOJI JE UBIO DETE IMAO 2,5 PROMILA: Sin policajca zgazio devojčicu (12) u Blacu!

Tragedija

VOZAČ KOJI JE UBIO DETE IMAO 2,5 PROMILA: Sin policajca zgazio devojčicu (12) u Blacu!

Crna Hronika -
Dolijao Nikola Bošković (24) uhapšen zbog sumnje da je na pešačkom prelazu „golfom 3“ naleteo na Nadu Bogićević (12), pa pobegao. Utvrđeno da je imao 2,5 promila alkohola u krvi

BLACE - Nada Bogićević (12) poginula je kad je na nju na pešačkom prelazu „golfom 3“ naleteo Nikola Bošković (24), pa pobegao. Nesreća se dogodila u subotu oko 21 sat u Blacu kad je devojčicu, koja je s drugaricom prelazila ulicu, udario pijani vozač, inače sin policajca.Nada je kolima Hitne pomoći prevezena u Klinički centar u Nišu, gde je ubrzo podlegla povredama.Da tragedija bude veća, Nada je jedinica, a na njeno rođenje roditelji su čekali punih 17 godina.Bila u kafićuPrema rečima našeg izvora iz istrage, Bošković je u trenutku nesreće imao 2,5 promila alkohola u krvi, a koliko je bio bahat i bezobziran pokazuje i to što se posle nesreće peške vratio na mesto nesreće i posmatrao uviđaj.- Nada je to veče bila u kafiću. Kad je izašla, s drugaricom je pokušala da pređe ulicu. Zakoračila je na pešački prelaz, dok je drugarica ostala korak iza nje. Devojčica je primetila da ka njima juri automobil i pokušala je da povuče Nadu nazad na trotoar. Povikala joj je: „Nado, pazi“ i povukla ju je za jaknu. Nažalost, bilo je kasno, u tom trenutku Nadu je udario „golf“ - kaže očevidac.Devojčica je od siline udarca odletela nekoliko metara, a vozač „golfa“ nije se ni zaustavio da vidi da li je dete živo, već je nastavio da vozi.- Nesreća se dogodila pred brojnim očevicima, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Malena je umrla nekoliko sati kasnije - priča očevidac.Nikola Bošković se stotinak metara od mesta udesa zaustavio, istrčao iz kola i pobegao.

Mesto nesreće... Pešački prelaz na kome je poginula devojčica
Mesto nesreće... Pešački prelaz na kome je poginula devojčica

Smejao se

- On je otac dvoje dece i nije nam jasno kako je mogao tek tako da ostavi povređenu devojčicu. Što je najgore, vratio se na mesto na kojem je udario dete. Valjda je mislio da ga policija neće identifikovati. Međutim, ubrzo su mu stavljene lisice na ruke. Bio je toliko bahat da se sve vreme smejao i govorio da nije on kriv za nesreću. Automobil navodno nije njegov, već ga je uzeo iz auto-servisa u kom radi - kaže izvor Kurira.Roditelji male Nade, otac Rodoljub (56) i majka Dragana (56), zanemeli su od bola i tuge.- Ona je jedina svetla tačka svojim roditeljima, koji skoro dve decenije nisu mogli da dobiju dete. Kad se rodila, sunce je obasjalo ceo komšiluk. Ne mogu da prihvatim da je više nema, sve se nadam da ću je videti u dvorištu - plačući priča komšinica Verica Miletić.Samo nekoliko kuća dalje od Bogićevića živi porodica Bošković.- Moj sin je pregazio Nadu, nikada to neću preboleti. On će izaći iz zatvora, ali Nade više nema - kroz suze je rekla Suzana Bošković, majka nesavesnog vozača.
Poznat po brzoj vožnji... Nikola Bošković
Poznat po brzoj vožnji... Nikola Bošković

Jurio po BlacuPROŠLE GODINE MOTOROM NALETEO NA DEVOJKUBošković se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći. Za prvo delo zaprećena je kazna do 12, a za drugo do osam godina zatvora. Kako saznajemo, on je u Blacu poznat po brzoj vožnji, a prošle godine motorom je naleteo na jednu devojku, koja, na sreću, nije prošla sa ozbiljnijim povredama.

BolestanKRILI SMRT OD OCAOtac Nade Bogićević je srčani bolesnik i u prvom trenutku niko nije smeo da mu kaže da je ostao bez jedinice.- Znao je da mu je ćerka povređena, ali su krili od njega da je umrla. Saopštili su mu tek kad su došli lekari i dali mu lekove za smirenje. Roditelji su u takvom šoku da reč jednu ne progovaraju. Otac je pod nadzorom lekara, a majka od šoka ne može da govori - kažu komšije.

DECA GINU U NESREĆAMAapril 2014 - Dvanaestogodišnja devojčica poginula kad je na nju na pešačkom prelazu na Pančevačkom putu autom naleteo M. Đ. (25), pa pobegaomart 2014 - Mihajlo Dumitru (10) poginuo kad ga je na pešačkom prelazu, dok ga je majka držala za ruku, udario „jugo“, kojim je upravljao G. M. (49)septembar 2012 - D. M. (14) poginuo kad je na njega u Ulici Jovanke Radaković u Beogradu naleteo vozač „fijat pande“jul 2010 - Dvanaestogodišnji D. D. poginuo u nesreći u Novom Sadu kad je na njega na pešačkom prelazu naleteo motociklista V. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track