Prikaži najnovije vesti
vranje, pcinski okrug, najsiromasniji

Vranje i Pčinjski okrug najsiromašniji

Srbija 29

VRANJE - Vranje i Pčinjski okrug su, posle mnogo "otimanja" i prolongiranja, sa prosečnim mesečnim zaradama zaposlenih i definitivno dotakli dno u Republici Srbiji.

VRANJE - Vranje i Pčinjski okrug su, posle mnogo "otimanja" i prolongiranja, sa prosečnim mesečnim zaradama zaposlenih i definitivno dotakli dno u Republici Srbiji.

Prema poslednjim pokazateljima Republičkog zavoda za statistiku, od 24 okruga u Srbiji bez Kosova i Metohije, najmanje prosečne zarade u junu imaju 39.000 zaposlenih u Pčinjskom okrugu - 24.344 dinara, a 19.500 zaposlenih u gradu Vranju, sa 23.769 dinara, najmanje su primali od svih regionalnih centara u Srbiji.

Još jedna opština juga Srbije od juna je zakovana na samo začelje 160 opština u Srbiji bez Kosova i Metohije. Vladičin Han je, sa prosečnom zaradom od 16.606 dinara i zaradom zaposlenih u privredi od samo 10.178 dinara, u obe kategorije, bila poslednja u Republici Srbiji u junu mesecu.

Odgovorne u sedam opština Pčinjskog okruga, a posebno one zadužene za ekonomsku sudbinu grada Vranja, trebalo bi, prema mišljenju radnika, da zabrine podatak o prosečnim zaradama zaposlenih u privredi, koje se tope iz meseca u mesec, tako da su u junu bile ispod 200 evra - u okrugu 19.531, a u Vranju 19.475 dinara.

Malu dozu optimizma u stanje opšteg siromaštva sedam najjužnijih opština u Srbiji unose podaci o prosečnim zaradama zaposlenih u Preševu (31.991 dinar), Surdulici (27.659) i Bujanovcu (27.039 dinara). Ove tri opštine su u junu imale najveće prosečne zarade u Pčinjskom okrugu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada u Srbiji prošlog meseca bila je 34.161 dinar, a među opštinama rekorder je sa 51.158 dinara bio Lazarevac.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 0 komentara