Vranje i Pčinjski okrug najsiromašniji

Srbija

Autor:

VRANJE - Vranje i Pčinjski okrug su, posle mnogo "otimanja" i prolongiranja, sa prosečnim mesečnim zaradama zaposlenih i definitivno dotakli dno u Republici Srbiji.

vranje, pcinski okrug, najsiromasniji

VRANJE - Vranje i Pčinjski okrug su, posle mnogo "otimanja" i prolongiranja, sa prosečnim mesečnim zaradama zaposlenih i definitivno dotakli dno u Republici Srbiji.

Prema poslednjim pokazateljima Republičkog zavoda za statistiku, od 24 okruga u Srbiji bez Kosova i Metohije, najmanje prosečne zarade u junu imaju 39.000 zaposlenih u Pčinjskom okrugu - 24.344 dinara, a 19.500 zaposlenih u gradu Vranju, sa 23.769 dinara, najmanje su primali od svih regionalnih centara u Srbiji.

Još jedna opština juga Srbije od juna je zakovana na samo začelje 160 opština u Srbiji bez Kosova i Metohije. Vladičin Han je, sa prosečnom zaradom od 16.606 dinara i zaradom zaposlenih u privredi od samo 10.178 dinara, u obe kategorije, bila poslednja u Republici Srbiji u junu mesecu.

Odgovorne u sedam opština Pčinjskog okruga, a posebno one zadužene za ekonomsku sudbinu grada Vranja, trebalo bi, prema mišljenju radnika, da zabrine podatak o prosečnim zaradama zaposlenih u privredi, koje se tope iz meseca u mesec, tako da su u junu bile ispod 200 evra - u okrugu 19.531, a u Vranju 19.475 dinara.

Malu dozu optimizma u stanje opšteg siromaštva sedam najjužnijih opština u Srbiji unose podaci o prosečnim zaradama zaposlenih u Preševu (31.991 dinar), Surdulici (27.659) i Bujanovcu (27.039 dinara). Ove tri opštine su u junu imale najveće prosečne zarade u Pčinjskom okrugu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada u Srbiji prošlog meseca bila je 34.161 dinar, a među opštinama rekorder je sa 51.158 dinara bio Lazarevac.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!