VUČIĆ: Čudno je da je Tači ostavkom uslovio formiranje kosovske vojske
Foto: Zorana Jevtić

Kosovo i Metohija

VUČIĆ: Čudno je da je Tači ostavkom uslovio formiranje kosovske vojske

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je "veoma čudno" što je predsednik Kosova Hašim Tači svojom ostavkom uslovio formiranje kosovske vojske.

Vučić je posle obilaska Fabrike složenih borbenih sistema u Velikoj Plani kazao da nije u stanju da razume zašto bi neko u Prištini toliko žurio sa nečim poput formiranja oružanih snaga, a što bi kako je rekao, moglo da odvede ceo region u haos.

"Čudne stvari se dešavaju, nešto krupno se menja na svetskoj političkoj pozornici. Stvari su komplikovane, naš posao je da u tim uslovima pronađemo najbolje rešenje a to je nastavak razgovora, očuvanje mira i stabilnosti", rekao je premijer novinarima.Vučić je dodao da je Beograd do sada ispunio 90 odsto dogovorenog tokom Briselskog dijaloga, kao i da želi nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Verujem da ćemo ponovo razgovarati i otvoriti teme od zajedničkog interesa za sve nas, a to su autoputevi, pruge, carinska unija. To je važno za budućnost. Ako uspemo da se dogovorimo oko carinske unije uveren sam da će splasnuti te strasti, onda više nikom neće padati na pamet da upada u političke avanture", rekao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TAČI SE SPREMA ZA RAT

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track