Ne boji se naroda!

Vučić jedini bez gorila!

Politika

Autor:

V. d. predsednika SNS odbio zaštitu MUP iako mu je zbog bezbednosti preporučena

Vučić jedini bez gorila!

Ne plaši se da će mu se nešto desiti

BEOGRAD - Neće telohranitelje!
Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke, dobio je posebnu ponudu MUP da ubuduće ima policijsku pratnju. Vučić je, međutim, odbio da se svrsta u krug političara koji bez gorila ne idu nigde jer, kako kaže, nema od čega da strahuje.
- Celog život idem sam, a od naroda sam dobijao i pohvale i kritike. Tako ću da nastavim. Ne interesuje me obezbeđenje, hoću kao i do sada sa svojom decom na miru da šetam svuda - kaže Vučić za Kurir.
Pored državnih zvaničnika, policija u Srbiji obezbeđuje oko 50 političara. Policijska pratnja se dodeljuje stranačkim funkcionerima na njihov zahtev, ukoliko je opravdan, ili na osnovu procene službi da im je život ugrožen. Konačno odobrenje daje ministar policije, a Ivica Dačić je u nekoliko navrata navodio da lideri svih političkih stranaka, bili u vlasti ili opoziciji, treba da imaju obezbeđenje.
Tako su na listi „zaštićenih“, između ostalih, i lideri LDP, NS, SPO Čedomir Jovanović, Velimir Ilić i Vuk Drašković, kao i lider DSS i bivši premijer Vojislav Koštunica. Osim šefa države, 24-časovnu službenu zaštitu imaju i premijer i predsednik Skupštine. Pravo na obezbeđenje imaju ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, odbrane, pravde, načelnik GŠ Vojske, šefovi obaveštajnih službi, sudije i tužioci.

Koji srpski političari imaju telohranitelje


Čedomir Jovanović


Velimir IlićVojislav KoštunicaVuk Drašković


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Savet vozačima je da putuju danju jer najrizičnije doba je kada noć prelazi u dan Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćaja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!