VUČIĆ: Nećemo kvariti odnose sa Crnom Gorom, tražimo pravno objašnjenje za hapšenje Dikića
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Odnosi sa CG korektni

VUČIĆ: Nećemo kvariti odnose sa Crnom Gorom, tražimo pravno objašnjenje za hapšenje Dikića

Politika -

PROLOM BANJA - Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da Srbija neće da ih kvari, a da od te zemlje posle hapšenja Bratislava Dikića traži objašnjenje pravne, a ne političcke prirode.

Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS Borisa Tadića da su odnosi između dve zemlje katastrofalni, Vučić je rekao da su ti odnosi upravo u Tadićevo vreme bili očajni, jer tada nije ni razgovarano.

“Pitajte rukovodsto Crne Gore i neka vam oni potvrde kad su imali bolje odnose sa Srbijom, pre četiri godine ili danas, i mislim da ćete čuti isti odgvor”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija posle hapšenja nekadašnjeg načelnika Žandarmerije Bratislava Dikića i ostalih državljana Srbije traži objašnjenje pravne, a ne političke prirode.

Vučić je rekao i da Srbija i sa drugim zemljama u okruženju ima dobre odnose, a sa Hrvatskom i pored nesuglasica bolje ekonomske odnose i veću trgovinsku razmenu, te da je i prema BiH vodila osmišljenu, pametnu i jasnu nacionalnu i državnu politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track