VUČIĆ O KURIROVIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Svi oni bi želeli da postanu predsednici
Foto: Dado Đilas

Oglasio se premijer uoči "finala pre finala"

VUČIĆ O KURIROVIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Svi oni bi želeli da postanu predsednici

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić je večeras uoči "finala pre finala" KURIROVIH PREDSEDNIČKIH IZBORA u kojima će po prvi put odmeriti snage sa aktuelnim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem poručio kandidatima da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima.

- Koliko ih je do sada pobedilo na tim glasanjima - Šešelj, Jeremić, Janković, Milenović, Boško Obradović... A o tadiću da ne govorim, on je bez konkurencije... Uvek je pobednik kada reši da se kandiduje. Evo već imamo najmanje četiri pobednika, a biće ih još i svi su već postali predsednici - primetio je Vučić.

On je poručio i da neće dozvoliti da "mejnstrim i glavna mustra srpske politike" bude psovanje oca i majke i optuživanje onoga koga psujete da vam je on za nešto kriv.

- Ono kroz šta je prošao poslanik SNS-a Aleksandar Martinović "ni pas s maslom ne bi pojeo" - poručio je premijer.

Upitan da li se oseća kao da je u istoj situaciji kada je Murat naredio da "svi Turci krenu na Lazara", Vučić je rekao da on ne liči na Lazara, a da ovde nema junaka, ni ozbiljnih stratega kao što je bio Murat.

- Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu pridržavaju - rekao je premijer i dodao da mu je "smešno da o tome priča".

Smešno mi je i da govorim o tome, i o toj 'svi na jednog' filozofiji koja traje već dugo vremena - naveo je Vučić.

- Svi oni su napravili neke svoje pojedinačne dogovore. Ja vidim da i lokalne samouprave prave dogovore sa drugim strankama po principu: udri ti po Vučiću, samo po meni. i to rade svi - i tajkuni i dokoni političari - svima njima ja smetam - zaključio je premijer, i dodao da Srbija nikome ne može i neće biti "rezervna klupa", po principu da kada ne uspete kao kandidat na jednom mestu, onda se preporučujete u trci za predsednika države.

On je komentarišući medijsku najavu kandidature Vuka Jeremića za predsednika države, rekao da u medijima ima već 10 kandidata za predsednika i isto toliko pobednika.

- Verujem da će to narod dobro da proceni. Ima još mnogo do izbora i neću time da se bavim, bavim se ozbiljnim temama - završio je premijer.

Što se tiče KURIROVIH PREDSEDNIČKIH IZBORA i groznice koja već danima trese Srbiju, oni se večeras, posle dana pauze, nastavljaju i to u nikada jačem tempu. Na programu je glasanje u okviru prve polufinalne grupe u kojoj će se po prvi put sukobiti premijer Aleksandar Vučić i aktuelni predsednik Tomislav Nikolić.

GLASANJE SE ODVIJA NA KURIROVOJ FEJSBUK STRANI I POTPUNO JE TRANSPARENTNO - JEDAN FEJSBUK NALOG - JEDAN GLAS.

Večeras glasate za polufinalnu grupu E. U nju su se plasirali Aleksandar Vučić i Saša Radulović iz grupe A, odnosno Tomislav Nikolić i Boško Obradović iz grupe B.

Postanite pratilac naše FB stranice i izaberite novog šefa države!

PRAVILA: Po dva kandidata s najviše glasova iz svake grupe formiraju dve polufinalne grupe sa po četiri nova takmičara, odakle po dva najbolja idu u finalnu grupu.

Večeras od 19 do 23 časa glasa se samo za polufinalnu grupu E. Glasa se samo na našoj Fejsbuk stranici www.facebook.com/kuririnfo.

Napomena: Morate biti pratilac naše FB stranice. Glasate klikom na emotikon pored slike svog favorita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track