VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU: U Jajincima stvar ozbiljnija nego što se mislilo
Foto: RTS Printscreen

VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU: U Jajincima stvar ozbiljnija nego što se mislilo

Politika -

BEOGRAD - Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić.

- Policija je sinoć napredovala u tom slučaju, a mislio sam da nikada neće naći - rekao je Vučić

Izgleda da su stvari nešto ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, ali sačekaću da policija nastavi sa svojim poslom i o tome ko je koliko novca dobio - izjavio je večeras Vučić i rekao da ni sada ne govori da je reč o bilo kakvom pokušaju atentata.

Premijer je rekao da je znao da nije slučajno nađeno oružje u Jajincima, i da misli da su iskazi nekih lica potvrdili razlčite stvari, a da će se time baviti državni organi.

- Pre nekoliko meseci su neka lica privedena zbog opservacije stana koji je moj brat kupio na kredit, dokumenta tih lica su nađena u automobilu sa oružjem nađenim na Novom Beogradu, otkrio je premijer.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

On je rekao da je nemoguće da se toliko oružja nađe, i da neko mora da snosi odgovornost.

- Moraću i ja da snosim određeđene posledice, jer sam verovao nekim ljudima... Povući ću se sa mesta šefa Biroa, rekao je.

Vučić je rekao da je lično očekivao da policija neće naći ništa, iako je znao da to oružje nije slučajno ostavljeno u blizini kuće njegovih roditelja.

- Nijednog trenutka se nisam junačio, niti sam rekao da je u pitanju atentat, rekao je premijer i dodao da je najvažnije da mu porodica bude zaštićena, a da, što se njega tiče, ostaju rezultati.

- Kako su oni koji su ranije izmišljali atentate mogli da se sprdaju sa ogromnom količinom oružja koja je pronađena? - pita se premijer.

(EPK, Foto: RTS printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track