Kredit odobren na period od 20 godina

Vučić: U narednih deset dana 100 miliona evra iz Emirata

Biznis

Autor:

Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu, kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija Boš u Šimanovcima otvriti fabriku, a da je Mercedes zainteresovan za ulaganja u Ikarbus i Fabriku automobila u Priboju

Aleksandar Vučić

KRUŠEVAC - Prvi potpredsednik vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas će u narednih deset dana iz Razvojnog fonda Abu Dabija, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiju stići 100 miliona evra.

Vučić je u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu rekao da je kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs period od pet godina. Kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu.

Vučić je kazao i da će jedna finska kompanija u novmebru u Smederevu otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

"Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu," kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija Boš u Šimanovcima otvriti fabriku, a da je Mercedes zainteresovan za ulaganja u Ikarbus i Fabriku automobila u Priboju (FAP).

Vučić je istakao i da će Srbija, ako ne budu preduzete teške mere u privredi, doći u sitaciju da se nađe u težem položaju nego Grčka.

"Ako ljudi misle da je moguće da ništa ne promenimo i da razmišljamo samo o zapošljavanju u javnom sektoru, mi mislimo drugačije - da treba da podstičemo privatni sektor, a da javni sektor bude manji i efikasniji", rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu.

On je kazao da je poražavajuća činjenica da su plate u javnom sektoru 20 do 30 odsto više nego u privatnom, pošto privatni sektor treba da izdržava javni.

"To je dokaz u koliko bolesnoj državi živimo", ocenio je Vučić i dodao da ako "neko to ne razume, mogu da ga smene".

 

Traži se strateški partner za "14. oktobar"

Vlada će na sve načine pokušati da nađe strateškog partnera za IMK "14. oktobar" iz Kruševca, izjavio je danas prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je uoči posete toj fabrici izrazio nadu da će se pronaći partner koji bi uložio novac, što bi značilo i mnogo više, kako je rekao, "vazduha za Kruševac".

"IMK "14. oktobar" je jedna od pet najvećih fabrika u restrukturiranju, pored Prve petoletke i Fabrike kablova i to je jedno od natežih pitanja za Srbiju, zato što su prethodne vlasti uništavale i razorile to preduzeće", rekao je Vučić.

Direktor te fabrike Dragi Nestorović rekao je novinarima da je u razgovoru sa prvim potpredsednikom vlade dogovoreno da će se preduzeti sve mere kako bi se omogućila realizacija dogovorenih poslova.

On je napomenuo da je realizacija tih ugovora do sada bila sporna, zbog statusa preduzeća.

U ovom trenutku, dodao je on, razrađuje se da li će "14. oktobar" promeniti status kao celina ili samo pojedini delovi fabrike.

"IMK "14. oktobar" u ovom trenutku mora da promeni svoj status da bi mogao da sklapa ugovore oo tehničkoj saradnji", izjavio je on.

Nestorović je rekao da za sada na vidiku nema strateškog partnera koji bi kupio Industriju mašina i komponenti.

On je rekao da je Vučića upoznao sa trenutnim stanjem u fabrici, nivoom ugovorenih poslova i mogućnostima njihove realizacije, kao i o potpisanim ugovorima o tehničkoj saradnji.

http://www.youtube.com/watch?v=8IzifIVuv3Y
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (48)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Tijana

  Tijana

  Kao sto je vec i obecao Aleksandar Vucic vise puta investicije stizu. Srbija je za kratko vreme stekla poverenje i jake sile kao sto su Emirati, spremne su da ulazu i pomognu.

  57 Odgovori 
 • support

  support

  Ovakve stvari me razvesele kada procitam, velika podrska!

  54 Odgovori 
 • moki

  moki

  svaka cast predsednice, borite se za srbiju ko za sebe,ulozili ste mnogo rada i truda al ce se sve na kraju i te kako isplatit, da posle svega zivimo ko jedan ponosan narod sto i zaslzujemo

  53 Odgovori 

Poslednji komentar

 • sinisa

  sinisa

  Sta se desava sa fabrikom kablova u Jagodini kada Finci otvaraju fabriku kablova u Smederevu????Ko je vlasnik 25 hiljada hektara cije navodnjavanje kreditno finansiraju Emirat???

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!