Vujović, pušenje i struja

Vujović, pušenje i struja

Komentar dana -

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je građanima da manje puše, pa će imati da plate struju koja će uskoro da poskupi.

Prvo, ministre, znam bar dve dame iz rijalitija koji sad puni novinske stupce koje bi ovu vašu tezu srušile, što bi reko naš narod, na keca.

Drugo, nije na vama da narodu brojite koliko puši, odnosno cigarete, već ste tu po prirodi stvari da ekonomično upravljate državnom kasom.

E sad, na osnovu ove vaše tvrdnje reklo bi se da baš i nemate dodir sa realnošću. Zato dozvolite da vas u istu i uputim. Ljudi koji ne plaćaju struju ne čine to da bi vas, narodski rečeno, zeznuli, već zato što nemaju novca.

Dakle, Srbi kad prime na kraju meseca tu bednu crkavicu i podvuku crtu šta moraju da plate - kiriju, kredit, kupe hranu da nahrane decu, daju im novac za školovanje ili užinu, kupe im nove patike, ono što pretekne rasporede za namete.

Nažalost, iako na poslu često padaju u nesvest - rade po 10 sati, kad se sve gorenavedeno stavi na papir, često ne pretekne ništa. O garderobi, kojom ste svojevremeno plašili penzionere, ni onim mnogo mlađim, kojima je, kako ste rekli, potrebna, ne ostane ništa. Sad lepo priznajte da i vama dođe da zapalite cigaretu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track