JEDENJE, PIJENJE!

Za Ginisa: Leskovačka pljeskavica od 51 kg

Društvo

Autor:

LESKOVAC - Ako ne znamo da radimo, bar znamo da žderemo i da se veselimo! S tim se složilo više od 200.000 gostiju, koliko je do sada posetilo najveću svetkovinu roštilja na svetu, koja se pod medijskim

ginis, pljeskavica, leskovac, roštiljada

LESKOVAC - Ako ne znamo da radimo, bar znamo da žderemo i da se veselimo!
S tim se složilo više od 200.000 gostiju, koliko je do sada posetilo najveću svetkovinu roštilja na svetu, koja se pod medijskim pokroviteljstvom Kurira održava u Leskovcu.

Na takmičenju majstora u pripremanju specijaliteta u kuhinji elitnog restorana „Park“ u Leskovcu učestvovali su majstori iz Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Srbije. Po oceni stručnog žirija sa predsednikom Grujicom Ivkovićem na čelu, najbolji u svim disciplinama bili su Saša Pešić i Slađan Stojanović, roštiljdžije iz motela „Predejane“ u Predejanu.

Nakon prvih tonova trubača Božidara Nikolića iz Donje Grdelice, vođe jednog od najboljih orkestara iz Guče, počelo je pravljenje najveće i najteže pljeskavice na svetu. Majstori leskovačke industrije mesa MK Goran Todorović i Ivan Đorđević za nešto više od sat vremena oborili su prošlogodišnji rekord napravivši pljeskavicu tešku 51 kilogram, prečnika 149 a, debljine tri centimetra. Džinovska pljeskavica stavljena je u veliku lepinju leskovačkog „Umipeka“, napravljenu od 24 kilograma brašna, i poklonjena Gerontološkom centru u Leskovcu.

Uveče, pred više od 50.000 ljudi koncerte su održali Ju grupa i Ivana Jordan.
Za vikend je, kako reče Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije Leskovca, najavljen dolazak više od 300.000 gostiju iz zemlje i inostranstva. Najveća roštiljijada na svetu u Leskovcu završava se sutra.


Aleksandar Davinić

Nagrade za majstore
Šampion ovogodišnje Roštiljijade u kategoriji proizvodnje i prerade roštilj-mesa i brendiranog roštilj-mesa je DOO klanica i prerada mesa MK iz Leskovca, dok je najbolja u pripremanju roštilja kafana „Vruć vetar“ Ljubiše Nikolića iz Leskovca. Njima je pred više desetina hiljada gostiju nagradu Majstorska pisma uručio Nebojša Pešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Kurira.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ukoliko vozač ne uoči pešaka, veštaci procenjuju kolika je bila mogućnost da ga izbegne Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćaja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!