Prikaži najnovije vesti
ginis, pljeskavica, leskovac, roštiljada
JEDENJE, PIJENJE!

Za Ginisa: Leskovačka pljeskavica od 51 kg

Društvo 5

LESKOVAC - Ako ne znamo da radimo, bar znamo da žderemo i da se veselimo! S tim se složilo više od 200.000 gostiju, koliko je do sada posetilo najveću svetkovinu roštilja na svetu, koja se pod medijskim

LESKOVAC - Ako ne znamo da radimo, bar znamo da žderemo i da se veselimo!
S tim se složilo više od 200.000 gostiju, koliko je do sada posetilo najveću svetkovinu roštilja na svetu, koja se pod medijskim pokroviteljstvom Kurira održava u Leskovcu.

Na takmičenju majstora u pripremanju specijaliteta u kuhinji elitnog restorana „Park“ u Leskovcu učestvovali su majstori iz Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Srbije. Po oceni stručnog žirija sa predsednikom Grujicom Ivkovićem na čelu, najbolji u svim disciplinama bili su Saša Pešić i Slađan Stojanović, roštiljdžije iz motela „Predejane“ u Predejanu.

Nakon prvih tonova trubača Božidara Nikolića iz Donje Grdelice, vođe jednog od najboljih orkestara iz Guče, počelo je pravljenje najveće i najteže pljeskavice na svetu. Majstori leskovačke industrije mesa MK Goran Todorović i Ivan Đorđević za nešto više od sat vremena oborili su prošlogodišnji rekord napravivši pljeskavicu tešku 51 kilogram, prečnika 149 a, debljine tri centimetra. Džinovska pljeskavica stavljena je u veliku lepinju leskovačkog „Umipeka“, napravljenu od 24 kilograma brašna, i poklonjena Gerontološkom centru u Leskovcu.

Uveče, pred više od 50.000 ljudi koncerte su održali Ju grupa i Ivana Jordan.
Za vikend je, kako reče Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije Leskovca, najavljen dolazak više od 300.000 gostiju iz zemlje i inostranstva. Najveća roštiljijada na svetu u Leskovcu završava se sutra.


Aleksandar Davinić

Nagrade za majstore
Šampion ovogodišnje Roštiljijade u kategoriji proizvodnje i prerade roštilj-mesa i brendiranog roštilj-mesa je DOO klanica i prerada mesa MK iz Leskovca, dok je najbolja u pripremanju roštilja kafana „Vruć vetar“ Ljubiše Nikolića iz Leskovca. Njima je pred više desetina hiljada gostiju nagradu Majstorska pisma uručio Nebojša Pešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Kurira.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 2 komentara